A legmenőbb csengőhangok és háttérképek ingyen

Sok weboldal és újsághirdetés kínál mobiltelefonra való csengőhangokat, háttérképeket. Ezek között azonban nem biztos, hogy megtaláljuk a kedvencünket és még fizetni is kell értük. Pedig ingyen is hozzájuthatunk bármilyen csengőhanghoz és háttérképhez.

A legtöbb mai mobiltelefon már rendelkezik Bluetooth vagy infra csatlakozással, így elvileg nem okozhat gondot számítógépről áttölteni tetszőleges zeneszámot, amit azután csengőhangnak választunk, vagy egy fotót, ami a háttérképünk lesz. Sokszor azonban nem egyszerű a számítógép és a mobil összekapcsolása, ráadásul a legtöbbször a zenék, fényképek mérete, formátuma nem igazodik a telefonhoz.



A tökéletes megoldás a Beam It Up Scotty  elnevezésű weboldal. Innen tetszőleges, a számítógépünkön megtalálható  hang, kép vagy videófájlt elküldhetünk telefonunkra. Mindezt három egyszerű lépésen keresztül: a fájl kiválasztása és feltöltése, a tömörítés beállítása, és annak a mobiltelefonszámnak megadása, ahová küldeni akarjuk az állományt.

Az ingyenes szolgáltatás a leggyakrabban használt kép, hang és videó formátumokat tudja kezelni. Zenei fájlok esetében két MP3 minőség közül lehet választani. Egy kis ablakban azonnal láthatjuk, hogy ezekkel a beállításokkal mekkora lesz a mobilra letölthető állomány mérete és ez körülbelül mennyi idő alatt érkezik meg majd a telefonunkra GPRS, EDGE és UMTS hálózaton.
Ezután már csak a mobilunk számát kell megadni, természetesen nemzetközi formátumban, országkóddal. Ahogy elkészül az átalakítás, ami néhány másodperc, egy SMS üzenet érkezik a telefonunkra, ami tartalmazza azt a linket, ahonnan a mobilunk böngészője le tudja tölteni az átalakított állományt.
A szolgáltatás ingyenes, de naponta legfeljebb 10 SMS-t fog küldeni a rendszer, tehát ennyi állományt tudunk átalakítani. Nekünk csak a mobil adatforgalomért kell fizetni, ami az általunk használt szolgáltatási csomagtól függ. Az azonban biztos, hogy egy csengőhang vagy háttérkép adatforgalmi díja csak töredéke annak, mintha azt egy fizetős oldalon vásároltuk volna.

Népszerű bejegyzések