Új Gmail funkció: az idegennyelvű levelek automatikus fordítása

A Google levelező szolgáltatása, a Gmail egy újabb kísérleti funkcióval bővült: az Üzenetfordítás lehetővé teszi az idegen nyelvű email-ek automatikus fordítását.
Az újdonságokat tartalmazó Gmail Labs-on belül megjelenő Üzenetfordításnak köszönhetően a jövőben a felhasználók számára már az általuk nem beszélt, idegen nyelvet használó ismerősökkel való levelezés sem okozhat majd gondot. A szolgáltatás a Google Translate technológiáján alapul, így ebben az esetben is, csakúgy, mint a webes Translate szolgáltatásnál, a szövegek akár 41 különböző nyelvre lefordíthatóak.
Míg a Google Translate fordítóprogramot bárki elérheti az interneten, az Üzenetfordítás alkalmazás csak a Gmail felhasználók számára adott. A funkciót a Gmail fiók, Labs kísérleti jellegű alkalmazásai között lehet engedélyezni.
Ehhez első lépésként ki kell választani a Beállítások linket, amit a Gmail ablakának a jobb felső sarokban találunk. A megjelenő képernyőn válasszuk a Labs pontot.


A megjelenő kiegészítők listájának közepe táján találjuk az Üzenetfordítás-t. Kattintsuk be az engedélyezés pontot.

Ezután a leveleink megnyitásakor megjelenik a fordítási lehetőség. Alapértelmezésben a Gmail beállított nyelvét kínálja fel, de fordíthatunk tetszőleges más nyelvre is. A fordított változatról egyetlen kattintással visszatérhetünk az eredeti szövegre.

Népszerű bejegyzések