Hogyan készítsünk lehallgatót mobilunkból?

Egy mobiltelefont nehéz lehallgatni, de minden mobiltelefont gyorsan és könnyen lehet lehallgató készülékké változtatni.
A lehallgatáshoz két telefonra és a mobil menüjében néhány beállításra lesz szükség. 

A két telefon közül legalább az  egyiknek egy mobilnak kell lennie. Ezt a készüléket fogjuk majd “poloskaként” használni, a második telefon lehet vonalas is, ezzel fogjuk majd hívni a lehallgatót.

A mobiltelefonon állítsuk be a néma üzemmódot. Figyeljünk arra is, hogy ez az üzemmód a rezgést is letiltsa, mert ez is lebuktathatja az elrejtett készüléket. Ezután állítsuk be az automatikus hívásfogadást. Ezt a funkciót kevesen és ritkán használják, pedig a legtöbb mobilban megtalálható. Ha ez be van kapcsolva, akkor a beérkező hívást automatikusan fogadja a telefon, azaz nem kell rajta semmi megnyomni, kinyitni, hogy létrejöjjön a kapcsolat. Ezt a szolgáltatást főleg autós használatra találták ki, így egyes telefonoknál a tartozékok beállításánál találjuk meg. Az is előfordulhat, hogy csak akkor lehet aktiválni, ha a mobilhoz headset-et csatlakoztatunk.
A telefon előkészítése után helyezzük el a mobilt a megfigyelni kívánt területen, lehetőleg olyan helyen, ami nincs szem előtt de ahonnan mindent jól hallani.
Ezután egy másik telefonról csak tárcsáznunk kell a mobil számát és már hallhatjuk is, miről beszélnek annak környezetében. 
Természetesen ez a megoldás inkább csak játéknak jó, hiszen a mobil akkumulátorának kapacitása igen komoly mértékben korlátozza a lehallgatási időt. Ha azonban hálózathoz tudjuk csatlakozttani a telefont, akkor folyamatos lehallgatásra is használhatjuk.

Népszerű bejegyzések