Ingyen budapesti hívószám Skype-hoz

Sokszor hasznos lehet, ha vezetékes vagy mobiltelefonról is el tudják érni Skype telefonunkat. Külön díjért a Skype-nál vásárolhatunk előfizetésünkhöz hagyományos telefonszámot, de most eláruljuk, hogyan lehet ilyenhez ingyen hozzájutni.
A Skype online telefonszáma vagy más néven a SkypeIn szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egy hagyományos, vezetékes hívószámot kapcsoljunk a Skype azonosítónkhoz. Így 20 országban, többek között Magyarországon is, egy hazai hívószámot vásárolhatunk, hogy ismerőseink, barátaink vezetékes vagy mobil telefonról is felhívhassanak Skype-on. Nekik a hívás annyiba fog kerülni, mintha egy hazai vezetékes számot hívnának, nekünk a hívás fogadása természetesen ingyenes marad. Ez a kényelmes megoldás sajnos évente 50 euróba kerül. Egy új szolgáltatással azonban ingyen is hozzájuthatunk ilyen Skype behívószámhoz. Ráadásul 40 ország helyi számai közül választhatunk, akár többet is.

A Ring2Skype (www.ring2skype.com) weboldalán mindössze azt a Skype azonosítót kell megadni, amihez a hagyományos telefonszámot rendelni szeretnénk, illetve ki kell választani, hogy melyik ország, melyik városába tartozó számot kérünk. Magyarországon belül csak budapesti számot választhatunk. Egy email cím és jelszó megadása után rögtön láthatjuk milyen számon tudják elérni szoftveres vagy hardveres Skype telefonunkat. A behívószámhoz  egy mellék is tartozik, amit  a hívó félnek majd még tárcsáznia kell.
Egy Skype felhasználónévhez több behívószámot is kérhetünk, így például hazai ismerőseinknek a budapesti,  amerikai ismerőseinknek a New York-i számunkat adhatjuk meg, így mindenki a lehető legolcsóbban fog tudni Skype-on elérni minket, akinek nincs Skype előfizetése vagy éppen nem tud az internethez csatlakozni.
Ezzel a megoldással például külföldi nyaralásunk előtt hozzárendelhetünk itthoni ismerősünk Skype azonosítójához egy helyi számot, abból az országból, ahová utazunk és kintről akár nyilvános fülkéből is olcsó helyi tarifával tudunk hazatelefonálni.