Ingyen és legálisan nézhető sikerfilmek - csak 20 napig!

Június 18. és július 7. között, azaz 20 napon át 20 film ingyen látható a filmklik.hu oldalon. A nézőknek ez idő alatt egy fillérjükbe sem kerül majd, hogy otthonukban, legálisan, az interneten keresztül nézhessenek Oscar- és Cannes-i díjas alkotásokat.
A filmklik.hu már régóta keresi annak lehetőségét, hogy a forgalmazás költségeit ne a nézőkkel fizettesse meg. Ezeket az ingyenesen látható filmeket hirdetésekkel látják el – ez ugyanis az ára annak, hogy a nézőknek egy fillért se kelljen költeniük. Hangsúlyozva: ezeknek a reklámoknak a mennyisége még mindig töredéke annak, amivel a televízióban találkozhatunk egy nagyjátékfilm sugárzása közben.


A filmklik.hu ezt az akcióját kifejezetten teszt-jellegűnek szánja. Ez alatt a húsz nap alatt a közönség és a jövőbeli hirdetők pontosan megismerhetik azt a formát, amelyet a későbbiekben is alkalmazni szeretnénk, és eldönthetik, élnek-e vele. A képlet egyszerű: ha a közönség igent mond azzal, hogy magas nézettséget produkál, ezzel meggyőzheti a reklámozókat a modell működőképességéről, vagyis a jövőben is nyílik mód ingyenes filmforgalmazásra. A modell Amerikában és Nyugat-Európában már sikeresen működik, itt az idő, hogy Magyarországon is kipróbálják.

A húsz film között Oscar- és Cannes-i díjas alkotásokat is találunk, így látható lesz többek között A királynő Helen Mirren, A gépész Christian Bale vagy a Piaf Marion Cotillard főszereplésével, de megnézhetjük Wong Kar-wai Vadító szép napok, Kim Ki-duk Idő, és Park Chan-wook Oldboy című filmjét is.

Az akcióban részt vevő filmek PC-n és Macintosh számítógépeken, sőt akár mobilböngészőkön, Windows és Linux operációs rendszereken egyaránt nézhetőek. Mindössze 1-1,5 MB-es valós netsebesség, illetve Flash Player 9-es szükséges. Lényegében, aki a YouTube-on gond nélkül tudja nézni a HQ-s videókat, annak itt sem lesz problémája.

A 20 ingyenesen nézhető film:

Aura (El Aura)
Edukators (The Edukators)
Old Boy (Old Boy)
Elszabott frigy (Ferpect Crime)
C.R.A.Z.Y. (C.R.A.Z.Y)
Sötétkékmajdnemfekete (DarkBlueAlmostBlack)
Idő (The Time)
Piaf (La vie en rose)
Élj és boldogulj! (To Live and Become)
Vadító szép napok (Days of Being Wilde)
Álmodozók (The Dreamers)
Irina Palm (Irina Palm)
Isten városa (City of God)
2046 (2046)
Bin-Jip: Lopakodó lelkek (Bin-Jip)
Mr. Vengeance - A bosszú ura (Symphaty for Mr. Vengeance)
Utóirat: szeretlek (P.S.)
Mielőtt az ördög rádtalál (Before the Devil Knows You're Dead)
A gépész (The Machinist)
A királynő (The Queen

Népszerű bejegyzések