A legfrissebb hírek mozgó Google térképen (videóval)

Gyakran előfordul, hogy egy új hírt olvasva, jó lenne azt is látni, hogy a világ melyik pontján történt az izgalmas esemény. A Breaking News Map helyreteszi a híreket.

A Breaking News Map oldalon egy szokásos Google Map fogad, azonban pillanatokon belül megmozdul a térkép és egy buborékban megjelenik a világ valamelyik vezető hírügynökségének legújabb tudósítása.
A buborék oda mutat, ahonnan a hír származik, a térkép középpontja pedig automatikusan ez a pont lesz. A rövidített hírhez gyakran kis kép is tartozik és a végén találjuk a részletes információhoz vezető linket. Az eredeti oldal egy külön ablakban jelenik meg. Hosszas olvasgatásra azonban nincs idő, a térkép már ugrik arrébb, hogy egy másik országban vagy földrészen történt eseményt mutasson. A váltások gyakoriságát a térkép mellett található Speed skálával lehet szabályozni 1 és 5 másodperc között. Azt is be lehet állítani, hogy milyen típusú hírek jelenjenek meg. A Channel listából választhatunk többek között vezető-, politikai-, üzleti., tudományos- és sport-hírek közül. Természetesen egyszerre több csatornát is bekacsolhatunk, ha több minden érdekel.


Népszerű bejegyzések