A párizsi Disneyland 3D-ben a Google Earth-ön

A Google Earth-ben már eddig is meg lehetett találni sok nevezetes épület háromdimenziós modelljét, mostantól pedig már a párizsi Disneyland minden zegét-zugát bejárhatjuk a programmal.

Ehhez mindössze le kell tölteni az ingyenes Google Earth alkalmazást, ami Windows, Mac OS X és Linux változatban is elérhető a http://earth.google.com/download-earth.html címen. A program telepítése után a Fly to mezőbe csak annyit kell beírni, hogy “Disneyland Paris” és máris a fantasztikus vidámparkban találjuk magunkat. Ha a három dimenziós épületeket alaposan szemügyre szeretnénk venni, akkor feltétlenül kapcsoljuk be a rétegek (layer) közül a “3D Buildings” és azon belül a “Photorealistic” pontot.
Ekkor pillanatok alatt kinőnek a földből az épületek és az egér illetve a billentyűzet segítségével felkereshetjük a meseváros minden látványosságát. Kedvcsinálónak egy videó a nevezetesebb épületekről. http://www.youtube.com/watch?v=slMz0aYKY-Y

A párizsi Disneyland-et bemutató Google Earth réteg elkészítéséhez húsz napig fényképezték a látnivalókat és 85 000 fotót használtak fel, amelyek együttes mérete több mint 450 GBájt volt. Például a Csipkerózsika kastély felületének megalkotásához 2000 fotóra volt szükség. A felhasznált 500 tájkép részlet rendkívül valóságossá teszi a háromdimenziós látványt. A készítők a legapróbb részletekre is figyeltek, mindenütt olyan növényzetet látunk, amilyen a valódii helyszínen van és minden tábla, villanyoszlop, szökőkút, szikla és híd a helyén van. A Google Earth újdonságával a párizsi Disneyland-et megnézhetjük madártávlatból is, de sétálhatunk az utcáin vagy száguldozhatunk a hullámvasutak pályáján.
A legfontosabb látványosságokról egyetlen egérkattintással további információkat kaphatunk. A szöveges leíráson kívül rövid videók mutatják be működés közben az érdekességeket, például a hullámvasutakat.

Népszerű bejegyzések