Új VoIP szolgáltatás: magyar vezetékes számok korlátlanul és ingyen

Hetente jelennek meg új VoIP szolgáltatók, más-más kedvezményeket kínálva. Ezek közül jelenleg az egyik legkedvezőbb a Jumblo.
A számos VoIP szolgáltatást üzemeltető Delmont Sarl elindította a Jumblo-t, amelyikkel ingyen hívhatjuk a magyarországi vezetékes számokat. Az ingyenes országok listájában többek között Ausztria, Argentína, Brazília, Belgium, Bulgária, Kanada, Kína, Horvátország, Anglia, Írország, Panama, Szlovákia, Japán, Dánia, Finnország, Görögország is szerepel. A szolgáltatással természetesen mobil számokat is lehet hívni, a tarifák ilyenkor is kedvezőek, például a hazai mobilokkal percenként 13 forintért beszélhetünk.
A szolgáltatást az ingyenes országok felé egyenleg feltöltés nélkül is ki lehet próbálni. Ehhez mindössze regisztrálni kell. Ezt megtehetjük a Jumblo szoftveres telefonján keresztül, illetve a weboldalról is. (Akkor jutunk ide, ha Mac vagy Linux felhasználónak valljuk magunkat.) A próbahívások a leírás szerint legfeljebb 3 percesek lehetnek, azonban a próbák során, egyenleg feltöltés nélkül is lehetett tíz percnél hosszabb beszélgetést folytatni.

Ha feltöltjük egy minimális összeggel a számlánkat, akkor 90 napig korlátozás nélkül beszélhetünk az ingyenes országok vezetékes számaival. A Jumbo Fair Usage Policy-ja nem tartalmaz semmilyen megszorítást, hogy ez alatt a 90 nap alatt mennyit beszélhetünk. (Más szolgáltatóknál heti 180 vagy 300 perc szokott lenni a limit.)
A szolgáltatás weboldaláról phone-to-phone hívásokat is tudunk indítani. Ilyenkor a megadott két vezetékes vagy mobil számot kapcsolja össze a rendszer. A Jumblo használható szoftveres telefonokkal, de támogatja a SIP elérést is, így hardveres VoIP telefonnal vagy telefon adapterrel is működik.
Ez utóbbiaknál a SIP beállítás a következő:

SIP port : 5060
Registrar : sip.jumblo.com
Proxy server : sip.jumblo.com
Outbound proxy server : -
Account name : a választott felhasználónév
Password : a választott jelszó
Stunserver (nem kötelező) : stun.jumblo.com

A Jumblo a következő VOIP/SIP kódolásokat tudja kezelni:

G.711 (64 kbps)
G.726 (32 kbps)
G.729 (8 kbps)
G.723 (5.3 & 6.3 kbps)
GSMFR (13.2 kbps)

A korlátozás nélküli ingyenes hívásokkal jelenleg a Jumblo kínálja a legkedvezőbb nemzetközi vezetékes hívásokat, kérdés csupán az, hogy a heti perckorlátozást csak véletlenül nem említik, vagy valóban akármennyit lehet beszélni 90 napig.

Népszerű bejegyzések