Vonzó magyar játék iPhone-ra - most ingyen

Golfozott már a világűrben? Vesztette-e már labdáját egy szupernóvában? Ha eddig még nem, akkor most itt a lehetőség, mert ingyen letölthető a Gravity Golf.
Az iPhone alkalmazások száma már meghaladja az 50 ezret és szerencsére egyre több magyar fejlesztésű program is található közöttük. Egy új magyar játék akár a fizika oktatásban is segíthet, mert csak az tud vele jó eredményeket elérni, aki ismeri egy kicsit az égitestek mozgásáról és vonzásáról szóló tananyagot.

A játéknak most a teljes változatát is ingyen lehet letölteni az iTunes Store-ból, így érdemes kipróbálni, milyen érzékkel tudjuk alkalmazni csillagászati ismereteinket.
A 70 pályát tartalmazó játékban a feladat mindig ugyanaz: egy golyót/golflabdát kell célba juttani. A cél egy fénylő csillag, golfütő helyett az ujjunkat kell használni. Így tudjuk kijelölni a labda irányát és az elütés erősségét. A hagyományos golffal ellentétben itt nem a terep adottságokat vagy a széljárást kell figyelembe venni, hanem az adott pályán található bolygók és csillagok vonzerejét. Az egyre nehezedő pályákon egyre több veszélyes objektum van, amelyek elnyelik vagy elégetik a labdánkat. 10 életünk, pontosabban labdánk van és a cél természetesen az, hogy a lehető legtöbb pályát teljesítsük. Az elért pontszám attól is függ, hogy egy pályát hány “ütéssel” tudunk megoldalni. Mindig van lehetőség az aktuális pálya újrakezdésére, amire például akkor van szükség, ha már nagyon sok ütést elpazaroltunk és még mindig nem kerültünk elég közel a célt lejölő csillaghoz. Másik eset, amikor szükség lehet a Reset megnyomására, ha olyan szerencsétlenül ütöttük el a labdát, hogy az pályára állt valamelyik égitest körül. A keringés adatait, azaz hogy milyen messze és merre van a képernyőn már nem látható labda, az adott irányban megjelenő számláló mutatja.

Népszerű bejegyzések