2009. június 6.

Windows jelszó feltörése parancssorból

Ha egy PC-t többen használnak, általában jelszavas belépéssel  védik beállításaikat, adataikat. Ez a védelem azonban gyakorlatilag semmit sem ér, segédprogram nélkül is bárki megváltoztathatja, törölheti azt.
A módszer bemutatásával nem szeretnénk mindenkiből hackert faragni, csupán arra hívjuk fel a figyelmet, hogy mennyire sebezhető ez a “biztonsági” megodás.
Tételezzük fel, hogy saját jelszavunk nem jut eszünkbe vagy egy családtagunk kért meg, hogy segítünk kitörölni, megváltoztatni elfelejtett jelszavát.
A művelethez nincs szükség semmilyen segédprogramra, a Windows parancssorát fogjuk csak használni.

A teendők pontos leírását itt lehet elolvasni.

(Közben 5 másodpercre megjelenik egy hirdetési oldal, amiről a jobb felső sarokban található Skip Ad gombra kattintva lehet továbbjutni.)

82 megjegyzés:

 1. Ha valakinek fizikai hozzáférése van a géphez, akkor nincs értelme biztonságról beszélni. A trükk egyébként hasznos, köszi :)

  VálaszTörlés
 2. Ezek hasznos dolgok, amiket írtál, de én ezt messze nem nevezném "jekszó feltörésnek". Az ilyen típusú "hackelést" még a sokkal biztonságosabb Linux is megengedi a root-nak. Gondolom itt is csak a Rendszergazda teheti ezt meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem csak a rendszergazda, hanem bárki! Ezért (is) biztonságosabb bármelyik Linux operációs rendszer.
   És még néhány érv: http://www.whylinuxisbetter.net/index_hu.php?lang=hu

   Törlés
  2. Hát én vendégfiókból próbáltam és nem sikerült... azt írta, hogy : A hozzáférés megtagadva.

   Törlés
  3. velem is ez történt... nekem se engedi:( de ilyenkor mit kell csinálni??

   Törlés
  4. Igen, nekem is ez a gondom. Vendégről nem megy. Tudnátok erre valamit?

   Törlés
 3. nekem az lenne a kérdésem hogy nem lehet valahogy azt megcsinálni hogy csak megnézem hogy mi kód és nem változatom meg? (nem probléma az ha cska a redszergazda vindózban lehet megcsinálni mert néha napján 1x 2x be tudok lépni oda is)

  VálaszTörlés
 4. Ezigen. Ennyira gagyi lenne a Windows vedelme? Es akkor meg arrol papolunk, hogy adjunk biztonsagos jelszavakat: http://www.weblap.ro/milyen-a-jo-jelszo

  VálaszTörlés
 5. valaki tudna nekem segíteni. nem tudok belépni a windows, vagyis még a start se jön be, mert a testvérem megváltoztatta gépen a jelszót és amikor beírta valószinű rossz jelszót adott meg, mert nem fogadja el azt amit én beírok és a hülyesége miatt a tételiem úsznka el, amin órákat dolgoztam. hoy lehet feltörni a jeészót vagy valahogy bejutni? nem akarok hackerkedni csak kellennek a tételeim,mert nayon sokat szenvedtem velük. köszönöm a segítséget, valaki el tudná küldenie a nike0203@citromail.hu a segítséget

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hasonló történt velem is aki tudja erre h mit lehet csinálni ha még a start se tudom betölteni, mivel a jelszómat sikeresen megváltoztattam. ÉS nem enged be utána.Nekem is sok adat van a gépemen. Aki tudja megköszönném ha leírná nekem e-mailbe. : madeb@citromail.hu a segítséget!

   Törlés
 6. Kipróbáltam a céges gépen! NEM MŰKÖDIK!!!!!!
  A sajáton viszont IGEN! Szóval nem ilyen egyszerű ez!!!!!!! Mind a két rendszer 32 bites XP SP3!
  Szóval sántít!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem sántít ez sehol... Amennyiben a cégednél van egy értelmes, az informatikához értő ember rögtön beállítja, hogy ezt ne lehessen megtenni. Valamint egy hálózaton belül csak a legmagasabb jogokkal rendelkező fiók (nem a rendszergazda!!!) tudja ezt használni, másképp: 5.számú rendszerhiba hozzáférés megtagadva

   Törlés
  2. Miért is kell ezt külön beállítani??

   Törlés
 7. ez naon kafa müködik

  VálaszTörlés
 8. nekem azt írta ki hogy a hozzáférés megtagadva...
  Ilyenkor mit lehet tenni?

  VálaszTörlés
 9. valaki mondja meg hogy tudom bekapcsolni a nootbookomat mert elfelejtettem a passwordot

  VálaszTörlés
 10. azt irja ki hogy 5. számu rendszerhiba hozzáférés megtagadva

  VálaszTörlés
 11. Nekem is azt írja 5. számú rendszerhiba hozzáférés megtagadva

  VálaszTörlés
 12. Nekem az a bajom, hogy újratelepítést követően, anélkül hogy bármikor is megadtam volna jelszót, a telepítés végén nem enged be, az én nevem(amit megadtam felhasználó névként) szerepel, de jelszót kér, és sehogy nem tudok belépni, így a start-ot sem tudom elérni.Ilynkor mit lehet csinálni?

  VálaszTörlés
 13. Ahh...jaj.azért irja ki hogy hozzáférés megtagadva, mert nem vagy administrator módban, nincs jogosultságod a user-ek megtekintéséhez, módosításához.

  VálaszTörlés
 14. windows 7-nél ezt megleht csinálni én ott próbáltam ki de azt írja h 5-ösz számú rendszerhiba:(

  VálaszTörlés
 15. Én ha beirom, h Net User akkor azt yrja, h [ a megadott nevet (User) nem ismer fel a rendszer] miért van ez? 64 bites vistám van!

  VálaszTörlés
 16. Akkor most meg lehet csinálni a windows 7-nél, vagy nem?


  öreg

  VálaszTörlés
 17. Hát ezt csak Rendszergazdák tudják megcsinálni....
  Szóval ez szinte semmi.
  De egy Linux-al már simán megtehető szinte bármi!
  Na csáó:D

  VálaszTörlés
 18. Nekem azt írja ki: "Hozzáférés megtagadva"

  VálaszTörlés
 19. Nekem az a kérdésem, hogy skype felhasználóhoz a jelszót hogyan lehet feltörni.

  Ez azért kellene, mert egy haveromat meg szeretnék tréfálni....

  VálaszTörlés
 20. Nekem amikor kéri a jelszót, akkor nem enged beírni 1 betűt sem. Miért van ez?

  VálaszTörlés
 21. Hello!
  Elfelejtettem a rendszergazdai jelszavamat, és nem tudok bizonyos dolgokat megváltoztatni a gépemen. Még a három gombos újraindítást sem. Kipróbáltam a parancssoros kódfeltörést, de nem enged új jelszót beírni. Ha csak entert ütök, ugyanúgy nem enged belépni bizonyos helyekre, mert azt írja, hogy a jelszó megadása kötelező, üresen nem maradhat.

  VálaszTörlés
 22. A NET USER parancs lecseréli a jelszót és nem feltöri! Rendszergazdai jogosultság kell hozzá. Hogy más user jelszavát lecerélje, ahhoz rendszergazdiként kell futtatni a Parancssort.

  VálaszTörlés
 23. Heló és ha csak simán entert nyomok a jelszó megváltoztatásánál és bejelentkezéskor ha beirom a jelszór akorisbelép és akors ha nem?

  VálaszTörlés
 24. omg nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni az egész egy biztonsági rés amit rendszergazda/administrator módban tudsz elérni példa hogy megértsd: van egy gép külön fiókok anyu tesó te. tesó megváltoztatta anyu jelszavát anyu téged szid hogy csináld meg. Ha te telepítetted az oprendszert mert nem vagy lámi és nem szervizben csináltattad akkor biza a dos parancs sort futtatod rendszergazdaként (ha nem vagy biztos hogy admin jogaid vannak jobb klikk az ikonjára és futtatás mint...)és akkor már menni fog ha nem írsz be semmit a jelszó helyére akkor magyarul értelmezve NINCS jelszó.

  VálaszTörlés
 25. A probléma egyszerű egyeseknél, egyszerűen nincs jogod jelszóváltáshoz, vagy nem vagy Rendszergazda!

  VálaszTörlés
 26. bocsi hogy megkérdezem de nekem nem sikerül
  nem ir be betüket és azt irja hogy a hozzáférés megtagadva
  kérlek segíts

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ha Vistád vagy Win7-ed van akk keress a keresőben a 'parancssor'-ra, és jobb egérgombbal menj arra hogy FUTTATÁS RENDSZERGAZDAKÉNT! Így működni fog.:)

   Törlés
  2. nekem így sem működik...ugyanaz a hiba...

   Törlés
 27. Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy a futtatás ablakot hogyan tudnám meg nagyobbítani mert nagyon kicsi! Ha tudjátok itt az email címem: molnar.david97@freemail.hu

  VálaszTörlés
 28. na kösszi ez nekem sikerült VENDÉG fiókba
  KÖSSZI
  most a szenyó bátyám meg kapja a magájét!!
  XDXD

  VálaszTörlés
 29. HALJÁTOK EZ TÉNYLEG MŰKÖDIK
  és én VENDÉG fiókkal csináltam
  nem kell semmit se csinálni csak be írod Net User kiírja mi a valósneve a rendszergazdának és beírod Net User (a profil) *
  nálam bátyám ez
  Net User User *
  és meg adod a jelszót
  ezt neked szenyó bratyó!
  köszönöm szépen a segítséget!

  VálaszTörlés
 30. Windows7 - MŰKÖDIK !!!

  volt két fiókom elfelejtettem a jelszót.

  jelszavas fiók belép.

  Kellékek !!! futtatás rendszergazdaként !!!! parancssor
  és a fentiek követése

  Entert nyomtam kétszer és kitörölte az elfelejtett jelszót !

  VálaszTörlés
 31. MŰKÖDIK !!! WIN 7 ben is
  vigyázz a cmd futtatása rendszergazdaként

  VálaszTörlés
 32. ez valóban elég gyengusz. eleve rendszergazdának kell lenni hozzá, ha meg az vagy, egynél egyszerűbben, a grafikus felületen is simán meg lehet változtatni a userek jelszavát...

  VálaszTörlés
 33. szia.nem tudok az oldalamra fölepni,beirom a felhasználo nevet de a jesot nem fogadja el,rá méntem"elfelejteted e jelszavad"kitöltöm a karaktért,mad kiad égy ujabb oldalt kéri a félhasz.nevet ha eszt beirom vissza ugrik ahonan elkeztem,és kezdhetem elöröl az egészet.

  VálaszTörlés
 34. ez az ötlet nagyon jó és hasznos kösz h felraktad (=

  VálaszTörlés
 35. "..nevű felhasználó jelszó nélkül is be fog tudni lépni." Ez azt jelenti, hogy most jelszó nélkül meg jelszóval is be lehet lépni? (nem kötekedésből mondom) nagyon fontos lenne, hogy válaszoljatok! Én nem hacker vagyok, hanem előlem jelszavazták le a közös gépet -.-

  VálaszTörlés
 36. Nekem is le van jelszavazva és ennél a módszernél azt hozza ki hogy 5. számu rendszerhiba és nem enged belépni. innen is le vagyo ktiltva. sajnos apám informatikus ...

  VálaszTörlés
 37. Sziasztok! Bizonyos dolgokat nem tudok telepíteni, mert rendszergazda kell hozzá. Viszont a fiókom szerint rszg. jogokkal rendelkezem. Mi lehet a probléma?
  Előre is köszi a választ.

  VálaszTörlés
 38. A módszer csak akkor működik ha nekünk is rendszergazda jogosultságunk van. Csak ezt az elején elfelejtették megemlíteni. Különben lekorlátoz az ablak és nem tudunk mit kezdeni vele.

  VálaszTörlés
 39. Nekem mükszik de nekem csak megnézni kéne a jelszót nem megváltoztatni...
  A suligépemen akartam vmit telepíteni, de ha megváltoztatnám a rendzsergazda jelszavát az durva lenne...
  Vki tud Segíteni?

  VálaszTörlés
 40. Sziasztok elfelejtettem a rendszergazdai jelszavam nem tudnátok segíteni nekem?
  Semmijen frissités nem jön le mer a rendszergazda megtagadja!

  VálaszTörlés
 41. Segítsetek! jelszóval védem a gépem a munkahelyemen, de valaki mégis hozzáfér, mert kikapcsolom, ha nem dolgozok és ha beindítom a legutóbbi dokumentum nem az amin én dolgoztam.Elvileg senkinek sem lehet a másik gépéhez hozzáférni? Olvastam a 3 gombos okosságról, az működik jelszó esetén. Mit tegyek, hogy az a mániákus ne férjen az adataimhoz???

  VálaszTörlés
 42. Hogy lehet csak a jelszót megtudni nem pedig lecserélni?

  VálaszTörlés
 43. Hali. Köszi a leírást. Van egy kis bajom akár mit próbálok azt írja h "5. rendszer hiba" "A hozzáférés megtagadva."
  Már nagyon idegesít... én nekem nem a bátyám és nem is anyám rakott jelszót a gépre. Ha nem volt kolesztársam vissza akart vágni vmivel. leleste a rendszergazda jelszavát és átírta azt.

  VálaszTörlés
 44. Egy szállodai gépnél vagyok és egy játékot akarok felrakni de nem tudom hozzá felrakni a winrar-t a winzip-et se a daemon tools-t se mert nincs engedélyem. Csak a Rendszergazdában lehet engedélyt adni de nem tudom a hozzá tartozó jelszót. Jelszóemlékeztetőnek egy h betű van kirakva. Éss a parancssornál a Net User Guest parancsnál azt írja hogy 5. számú rendszerhiba történt, hozzáférés megtagadva. A Net Users Guest* parancsnál pedig nem jön be a kérdés h mi legyen az új jelszó. Mit csináljak?

  VálaszTörlés
 45. nálam is működik

  VálaszTörlés
 46. nekem amikor kijön h "Type a password for the user" akkor nem tudom(nem engedi) beírni a jelszót........mi lehet a baj?

  VálaszTörlés
 47. hellosztok.
  egy kicsike segitség kéne mert nekem vista inspirate van a gépen és nincsen olyan a start menübe hogy futtatás.
  akor holl keresem?

  VálaszTörlés
 48. ird be a keresobe az mindenkepp kidobja

  VálaszTörlés
 49. hali mindenkinek azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ne új jelszót adjak meg futtatás cmd-nél hanem a jelszót mutassa meg?

  VálaszTörlés
 50. annak an évtelennek aki aug3. án irta hogy nem müködik válasznak:
  Mert ha nem vagy rendszergazda a számitogépen csak egy sima felhasználó nincs jogosultságod parancssorbol megváltoztatni a rendszergazda jelszavát. Ajánlom kérd meg őt hogy tegyen rendszergazdává vagy szerezz be boot lemezt ;)

  VálaszTörlés
 51. ... és a megadott parancsok semmit sem érnek, ha olyan Policy-t használsz, amiben definiálva van, hogy csak a rendszer adminisztrátor, vagy a saját felhasználó változtathatja meg.
  Amúgy meg a windows-n belül, mindig az a beállítás szerepel, hogy bárki változtatja.
  Szóval, ha nem értesz hozzá, akkor először informálódj a biztonsági beállításokról, azután játszd el, hogy hacker vagy!
  Az otthoni gépen felesleges tesztelni, mert tudod a beállításokat, ami röviden jellemeze: NINCS BEÁLLÍTÁS!

  VálaszTörlés
 52. Szevasztok nekem azt írja 5. számú rendeszerhiba:S

  VálaszTörlés
 53. ,,valaki tudna nekem segíteni. nem tudok belépni a windows, vagyis még a start se jön be, mert a testvérem megváltoztatta gépen a jelszót és amikor beírta valószinű rossz jelszót adott meg, mert nem fogadja el azt amit én beírok és a hülyesége miatt a tételiem úsznka el, amin órákat dolgoztam. hoy lehet feltörni a jeészót vagy valahogy bejutni? nem akarok hackerkedni csak kellennek a tételeim,mert nayon sokat szenvedtem velük. köszönöm a segítséget, valaki el tudná küldenie a nike0203@citromail.hu a segítséget" nekem is ugyanez a problémám. nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni. a katica_lili@citromail.hu-ra küldjetek valamit, légyszi

  VálaszTörlés
 54. keygyuk ott hogy ez amit leirt vki ez nem er semmit mert kiprobaltam azt csak akkor hasznalhatod ezt ha rendszergazda vagy alabbol tehat pl korlatozott felhasznalobol ez nem er semmit mert csak ``5.szamu rendszer hiba``t fog irni mert ``A Hozza feres le van tiltva``

  VálaszTörlés
 55. Én odaáig jutok el, hogy kéri az új jelszót de semmit nem enged beírni.
  Ha valaki tud megoldást kérem válaszoljon!

  VálaszTörlés
 56. Olvassatok is már bakker ne csak írjatok!!
  nem enged semmit beírni... persze... esetleg csak nem mutatja amit írsz, nem??

  VálaszTörlés
 57. ez nem is működik rendesen

  VálaszTörlés
 58. nem tölt be a windows, és kódot kér, hogy tudom feltörni?

  VálaszTörlés
 59. Ami az 5-ös számú rendszerhibát (hozzáférés megtagadva) illeti:
  -amennyiben egy összekapcsolt hálózaton (LAN vagy egyéb) vannak a gépek, a parancsot csak a legmagasabb jogokkal(!) rendelkező felhasználók használhatják fel :). A legmagasabb jogokkal rendelkező alatt nem a rendszerazda értendő, mivel a rendszergazda jogai is letilthatóak.
  -amennyiben nem vagy hálózaton és nem működik:
  a) nem rendelkezel rendszergazdai jogokkal
  b) az adott parancs/jog le van tiltva, a csoportházirendben vagy a protokolloknál érdemes a tiltást keresni, ha ott nincs meg rámehetsz a HKEY_USERS-re ahhoz pedig úgysem értesz!
  ui.: a legtöbb felhasználó erről a parancsról nem tud, így ott használható, de egy szakember, vagy egy haladó(bb) felhasználó gépén úgysem tudod alkalmazni
  rövidebben: ha meg akarod szivatni a haverod vagy a tanárodat megteheted, de egy cégnél vagy egy informatikusnál ne próbálkozz vele, mert rájön, és igencsak fenékbe billent...

  VálaszTörlés
 60. Helo!
  Nekem minden tökéletesen működik az utasítás alapján, viszont mikor megadom a jelszót a gépnek, és beírom hogy Net User(Gabi), akkor mindent leír amit le kell írnia a számítógépről, csak azt nem írja ki konkrétan hogy mi a jelszava a számítógépnek valahogy így - A jelszó: ......
  Szóval ha tud valaki segíteni az feltétlen szóljon!
  Köszönöm!

  VálaszTörlés
 61. Hello!
  Remelem valaki tud segiteni...
  Kivettem masik gepbol (laptop) a HDD-t es azon vannak adataim,
  amit szeretnek elerni. A regi laptop nincs mar meg.
  A HDD-t USB-n csatlakoztattam az uj laptophoz, latja, ez ok.
  Tudom a jelszot, de amikor meg akarom nyitni a regi windows xp
  documentumok mappat, akkor nem engedi es semmi opcio nem jon fel arra,
  hogy megadjam a jelszot vagy felhasznalot.
  Pls help!
  Koszi elore is!
  Angel

  VálaszTörlés
 62. Hello,
  Remelem valaki tud segiteni!
  Kivettem regi laptopombol a HDD-t amin el szeretnem erni a regi
  adatokat. Tudom a jelszot, tudom a felhasznalo nevet.
  Regi laptop mar nincs meg. (tehat nem tudom elinditani a regi windowst)
  Uj laptophoz USB-vel csatlakoztattam a HDD-t.
  Latja, kafa. Viszont a administrator felhasznalo fiokjaba
  nem tudok belepni es nem talalkok semmi modot, hogy a jelszot beirva
  meg tudjam nyitni ennek a felhasznalonak a dokumentumok mappajat.
  Pls help!
  Elore is koszi!
  Angel

  VálaszTörlés
 63. Helló!

  Segítséget szeretnék kérni, Windows 7-m van,megváltoztattam a rendszergazdai jelszavamat de sajnos elfelejtettem, segítség kellene a belépéshez. végigcsináltam a fent leírtakat de nem jött össze.

  Kösz előre is Zsini

  VálaszTörlés
 64. Hello valaki nem tudja hogyan lehet konnyenn,gyorsann feltorni eggy skype jelszavat?:P

  VálaszTörlés
 65. Koszonom a segitseget sziasztok!

  VálaszTörlés
 66. 5. számú rendszerhibát ír :// ez miért van?

  VálaszTörlés
 67. akkor ugy csináld ha azt irja hogy keresés parancssor jobb klikk rá futtatás rendszergezdaként ugy csináld ezeket (net user) (enter)utána ujra ird pl[net user resov *] és ha nem akarod a jelszot rá akkor 2 enter és kész :DD

  VálaszTörlés
 68. Sziasztok! Rendszergazdaként bejelentkeztem Beírtam amit fent ti is elolvastatok és az aktuális fiókon kívül nem talált semmit. Pedig 3 felhasználó is van.

  VálaszTörlés

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...