3D hatás az iPhone böngészőjében

Egy bemutató weboldal segítségével minden iPhone tulajdonos megnézheti, milyen hardveresen támogatott grafikus hatásokra képes a készüléke és az abban található Safari böngésző.
A demó weboldallal a Flickr-en található képeket nézhetjük meg olyan megjelenítéssel, ahogy azt az iTunes CoverFlow-jánál megszokhattuk. A weboldal az Apple CSS Visual Effects kiterjesztést használja a hardveresen támogatott 3D transzformációkhoz, a képek alatti tükröződést pedig a HTML 5 Canvas segítségével hozták létre.
A satine.org weboldalról elérhető bemutatóban az iPhone képernyőjén az ujjunkat jobbra-balra mozgatva tudjuk lapozni a képeket és ha valamelyikre rábökünk, akkor az térbeli elforgatással jelenik meg nagyobb méretben. A bemutató weboldal erről (http://css-vfx.googlecode.com/svn/trunk/examples/zflow.html) a címről érhető el.. Hagyományos böngészőben csak állóképeket látunk, azonban ha iPhone-nal keressük fel ezt az oldalt, akkor igazán látványos bemutatóban lehet részünk, ahogy azt az alábbi videó is mutatja.


Népszerű bejegyzések