Dobja el iPhone-ját!

Mobiltelefon dobó versenyt rendszeresen tartanak, ezeken a hibás, használaton kívüli készülékeket hajigálják. Minimális kockázattal azonban mindentudó telefonunkkal is kipróbálhatjuk ügyességünket.

Az ingyenes iThrown alkalmazás az iPhone-ban található gyorsulásmérőket használja fel arra, hogy egy dobó mozdulat adataiból kiszámítsa, milyen messzire repülne a telefon. A program elindítása után a képernyő közepén megjelenő telefon rajzott kell megérinteni, hogy háromtól elinduljon a visszaszámlálás. Ezután a dobó mozdulat íve és erőssége alapján kiszámított távolságot leolvashatjuk a képernyőről, miközben a nézőközönség elismerő vagy sajnálkozó hangjait halljuk, sőt a gúnyos kacaj sem ritka. A szoftver tárolja saját rekordunkat, amit elküldhetünk elektronikus levélben is, hogy másokat ennek megdöntésére bíztassunk.

Az iThrown-t folyamatosan fejlesztik, így a számított távolság egyre jobban megközelíti azt az értéket, amit a telefon valódi eldobása esetén mérhetnénk. A jelenlegi rekordot egy amerikai iPhone tulajdonos tartja, majdnem 102 méterrel, azonban ebben a hatalmas távolságban vélhetően még szerepet játszik némi programhiba.
A virtuális hajításnál azért óvatosnak kell lenni, mert esetleg a nagy igyekezetben kicsúszik a kezünkből a telefon és a valódi repülés biztos nem tesz jót neki. Ez az óvatosság fokozottan igaz, ha ismerőseink, barátaink bevonásával rendezünk dobó versenyt.

Népszerű bejegyzések