Fogyjon le gyorsan!

Hogy nézne ki pár kilóval soványabban, milyen lenne mókás arcfestéssel vagy hogyan állná meg a helyét egy képregényben? Remek szórakozás közben kaphatunk ezekre a kérdésekre választ a befunky oldalán.

A www.befunky.com egy speciális online képszerkesztő, amivel első sorban kreativitásunkat tehetjük próbára. Három fő irányban indulhatunk el, ezek a Cartonizer, az Uvatar és a Video Cartonizer. Ez utóbbinál még csak egy bemutató videó található, de amíg ez elérhető lesz, bőven szórakozhatunk a másik két funkcióval.
A Cartonizer első lépéseként meg kell adni azt a képet, amivel dolgozni szeretnénk. Ezt betölthetjük a számítógépünkről, egy internet címről vagy készíthetünk egy felvételt weblkameránkkal. Ezután kijelölhetjük a képkivágást és kezdődhet a játék. Az ablak felső menüsorából választhatunk a műveletek közül. A Sketch karikatúrává változtatja a képet, a Warp-nál gumiszerűen nyújthatjuk az egyes részleteket, a Color a képregények jellegzetes színeit varázsolja a fotóra, a Goodies használatával pedig mókás kiegészítőket, szövegeket tehetünk a képre. Ezeket a műveleteket tetszőlegesen kombinálhatjuk. Így például a címben szereplő fogyókúrához csak néhány Warp ecsetvonásra van szükség, a bohóc jelmezhez pedig a Goodies-ban találunk vidám arc összetevőket. A kész képeket feltölthetjük kedvenc közösségi oldalunkra vagy elmenthetjük a számítógépünkre.

Míg az előző játékhoz nem volt szükség semmilyen regisztrációra, addig az Uvatar használatához választanunk kell egy felhasználó nevet és jelszót, hogy el tudjuk menteni az általunk készített képrészeket. Az Uvatar készítés is egy fénykép feltöltésével kezdődik. Ezután pontosan körbe kell rajzolni az arc formáját, ebből fogja a program a rajzos változatot elkészíteni. Ezt a rajzolt arcképet tudjuk azután rátenni egy rajzolt figurára, amit széles ruha és kiegészítő választékból felöltöztethetünk és elhelyezhetünk különböző hátterek előtt. Az változtatásokat azonnal láthatjuk, így eldönthetjük, tetszik-e az eredmény. Amikor mindennel készen vagyunk, alkotásunkat elmenthetjük valamelyik közösségi oldalon, a saját számítógépünkön vagy elküldhetjük elektronikus levélben egy ismerősünknek. A hatás garantált.

Népszerű bejegyzések