Gmail levélből dokumentum egy kattintással

Aki Gmail-t használ elektronikus levelezésre, annak egyetlen műveletre van csak szüksége, hogy az üzenetből Google Docs állományt készítsen. Ehhez csak be kell kapcsolni egy Labs kiegészítőt.

Az új szolgáltatással elfelejthetjük a copy/paste műveleteket, mindezt elvégzi helyettünk a kiegészítő. Automatikusan sajnos nem jelenik meg a Gmail levelek olvasásakor a “Create a document” vagy "Dokumentum létrehozása" lehetőség, ezt nekünk kell bekapcsolni.

1. lépés
A Gmail ablak felső sorában válasszuk a Settings/Beállítások pontot

2. lépés
Kattintsunk a Labs fülre, hogy elérjük a telepíthető kiegészítőket

3. lépés
A sok kiegészítő között, már a lista vége felé találjuk a “Create a Document” / "Dokumentum létrehozása" lehetőséget. A bekapcsolásához kattintsunk az “Enable”/"Engedélyezve"-ra, majd a lap alján a “Save Changes”/"Változások mentése"-re

4. lépés
Ekkor visszakerülünk a Gmail kezdőoldalára. Ha most megnyitunk egy levelet, akkor a jobb oldalon megjelenik egy “Create a document”/"Dokumentum létrehozása" lehetőség is. Erre kattintva a levél törzsének szövegéből egy új dokumentum keletkezik a Google Docs-ban. A dokumentum címe a levél tárgysorának tartalma lesz.


Népszerű bejegyzések