Hogyan válasszon felhasználónevet?

Ez bizony nehéz kérdés, amikor egy új közösségi vagy szolgáltató oldalra szeretnénk regisztrálni. Előfordulhat, hogy kedvenc nevünk már foglalt. Ezt mostantól egyszerre 68 oldalon ellenőrizhetjük.

A Usernamecheck (www.usernamecheck.com) pontosan azt a szolgáltatást nyújtja, amit az oldal neve sugall: ellenőrzi, hogy az általunk megadott felhasználónév elérhető-e a legnépszerűbb, regisztrációhoz kötött weboldalakon. Pillanatnyilag 68 oldalt vizsgál meg, sajnos azonban ezek között nincs magyar. A kínálat azonban így is impozáns: 12seconds, Behance, Blogger, Brightkite, Colourlovers, Corkd, Dailymotion, Delicious, Digg, Diigo, Disqus, Ebay, Etsy, Favtape, Ffffound, Flickr, Friendfeed, Funnyordie, Gmail, Hellotxt, Hexday, Identica, Ilike, ILikeTotallyLoveIt, Imageshack, Isfingawesome, Jaiku, Koornk, Kwippy, Lastfm, Linkedin, Livejournal, Magnolia, Meemi, Mixx, Multiply, Myspace, Odeo, Pandora, Picasa, Plurk, Posterous, Pownce, Rejaw, Smugmug, Soundcloud, Steam, Stumbleupon, Technorati, Tinyurl, Tipd, Tipjoy, Tumblr, Twitter, Typepad, Uservoice, Ustream, Vimeo, Virb, Visualizeus, Vox, Wakoopa, Wordpress, Xing, Yahoo, Yotify, Youtube, Zooomr. Ezen kívül az utolsó sorban találunk egy Comming Soon feliratot is, ami jelzi, folyamatosan bővül a kínálat.
Amikor megadjuk, hogy milyen felhasználónévre vagyunk kíváncsiak, sorban egymás után megjelennek weboldalak logói és linkjei mellett az Available illetve a Taken feliratok. Ezek a zöld és piros színnel írt szövegek egyben hivatkozások is. Ha elérhető még a keresett felhasználónév, akkor a hivatkozás az adott oldal regisztrációjához vezet. Ha már más használja a nevet, akkor pedig ennek a felhasználónak az adatlapjára jutunk.

Népszerű bejegyzések