Ilyen könnyen még nem konvertált!

Előfordult már, hogy az email-ben kapott fájlt nem tudta megnyitni semmilyen programmal? Az ismeretlen állományok átalakítása nem okozhat gondot egy ingyenes, online szolgáltatással.
Az ingyenes Media-Convert oldallal, aminek még magyar nyelvű változata is létezik (http://media-convert.com/hu/), gyakorlatilag mindent mindenre konvertálhatunk. A rendszer által ismert és kezelt formátumokat nem is érdemes felsorolni, minden kategória megtalálható itt a szöveges dokumentumoktól a hang és videó állományokon keresztül, a tömörített fájlokig.
A kiindulási állományt feltölthetjük saját számítógépünkről vagy megadhatjuk azt az internetcímet, ahol található. A legtöbb esetben a kiterjesztés alapján a rendszer automatikusan felismeri, milyen fájlról van szó, de ezt kézzel is kiválaszthatjuk. Ezután be kell állítani, milyen formátumra szeretnénk konvertálni, illetve ha ez nem egyértelmű, akkor megadhatjuk az átalakítás paramétereit. Az OK gomb megnyomása után egy kicsit várakozni kell, majd megjelennek azok a hivatkozások, ahonnan elérhetjük az átalakított fájlt. Van olyan link, ahonnan közvetlenül számítógépünkre tölthetjük az állományt, de email-ben is elküldhetjük a letöltési címet, mert a szolgáltatás 24 óráig megőrzi az átalakított fájlt.
A Media-Convert használatával nem kerülhetünk olyan kellemetlen helyzetbe, hogy egy esetleg fontos dokumentum tartalmát csak ezért nem tudtuk megismerni, mert a gépünkön nem volt olyan program, ami kezelni tudta volna. Az online konvertálás akkor is nagy segítségünkre lehet, ha nem a saját gépünkön dolgozunk és nem állnak rendelkezésre a megszokott programjaink. Például semmi gond, ha nem tudjuk megnyitni az email-ben érkezett bemutatót, mert a netkávézó gépén nincs PowerPoint. A teendőink ilyenkor mindössze annyi, hogy feltöltjük az állományt a Media-Convert rendszerébe és az egyes diákat képekké alakítjuk. Ezeket már biztos meg tudja jeleníteni minden operációs rendszer beépített programja is.

Népszerű bejegyzések