Ingyen mentheti el a Last.fm számait közvetlenül iTunes-ba

A SweetFM alkalmazással egyszerűen és kényelmesen kezelhetjük a Last.fm milliónyi zeneszámát és ráadásul még el is menthetjük kedvenc dalainkat.
A korábban 29.90 dollárba kerülő Mac OS X program nyílt forráskódú lett, így mindezt most ingyenesen tehetjük neg. A SweetFM a gépünkön található iTunes könyvtárat és a Last.fm zeneszámait is tudja kezelni. Kedvünkre válogathatunk ezek között és a szokásos módon megjelölhetjük, ha valamelyik szám megtetszett. A beállítások között azt is megadhatjuk, hogy minden zeneszámnál próbálja megkeresni az Amazon.com adatbázisában a CD-hez tartozó borítót és ha sikeres volt a keresés, akkor láthatjuk is a képet.
A SweetFM kezeléséhez saját magunk definiálhatunk gyorsbillentyűket, de az alapműveleteket (lejátszás, szünet, megállítás, következő dal) a Mac gépekhez tartozó távirányítóval is elvégezhetjük.

A program legérdekesebb szolgáltatása, hogy a Last.fm-ről lejátszott dalokat rögzíthetjük és tárolhatjuk saját iTunes könyvtárunkban. A Preferences között lehet megadni, hogy minden zeneszámot szeretnénk-e rögzíteni vagy csak azokat, amelyek tetszettek, azaz hallgatásukkor rákattintottunk a kis szív ikonra. A dalokkal együtt minden adatot, még a CD borító képet is tárolja a program, így később az iTunes-ból nemcsak meghallgathatjuk kedvenceinket, hanem az hozzájuk tartozó információkhoz is hozzáférhetünk. Arra azonban figyelni kell, hogy ha az iTunes beállításainál nincs bejelölve, hogy a gyűjteményhez adott dalokat másolja az iTunes könyvtárba, akkor ezeket a zeneszámokat csak ideiglenesen tárolja a SweetFM. Ha bezárjuk a programot, akkor az addig elmenett dalok törlődnek. Ezt úgy lehet megakadályozni, hogy a program leállítása előtt átmásoljuk az állományokat a SweetFM ideiglenes mappájából egy biztos helyre. És hogy hol tárolja átmenetileg a program a dalokat? Ezt legkönnyebben úgy találhatjuk meg, ha az iTunes-ban a jobb egérgombbal kattintunk a dalra és a megjelenő menüből a Show in Finder pontot választjuk.
A Last.fm-ről “szerzett” dalok megőrzésének másik és kényelmesebb módja, ha az iTunes beállításainak Advanced oldalán bejelöljük a “Copy files to iTunes Music folder...” pontot Ezek után a már nem fognak elveszni kedvenc zeneszámaink.
A SweetFM ingyenesen letölthető erről (http://code.google.com/p/sweetfm/downloads/list) a Google Code oldalről. A fejlesztők weboldalát pedig itt (http://www.chocomoko.com/) találhatjuk.

Népszerű bejegyzések