Kaméleon óra Windows-ra

Számítógépünk órájára naponta többször is rápilantunk. Éppen ezért érdemes feldobni új színekkel és formákkal.
A Chameleon Clock munkaasztalunkhoz vagy hangulatunkhoz igazítja a Windows óráját, ami alapesetben unalmasan megbújik a Tálca sarkában.

A SoftShape (http://www.softshape.com/software/desktop/chamclock/) oldaláról letölthető kiegészítő látványossá teszi a beépített időmérőt és számos új szolgáltatással egészíti azt ki. Már a telepítés során megadhatjuk, hogy továbbra is a Tálcán szeretnénk-e tartani az órát, vagy egy lebegő keretben az asztal tetszőleges pontjára fogjuk helyezni. Több ezer bőrt (skin) húzhatunk a Chameleon órára, így a színeit és a kijelző karaktereit is megváltoztathatjuk.
Mindez azonban csak a kezdet. A szoftver arra is alkalmas, hogy beállítsunk különböző figyelmeztetési időpontokat és módokat. Az adott pillanatban azután hangjelzést kapunk (ami akár egy MP3 zeneszám lejátszása is lehet), felugró ablakban szöveget jeleníthetünk meg vagy akár elindíthatunk egy tetszőleges alkalmazást is. Ezeknek a lehetőségeknek a kombinálásával a legváltozatosabb időzítési feladatokat is megoldhatjuk.
A Tálcán lévő óra lecserélésén kívül azt is megtehetjük a Chameleon Clock-kal, hogy a teljes munkaasztalt egy hatalmas órává vagy idő kijelzővé változtatjuk. Ez a funkció a Windows az aktív desktop-ját is tudja használni. A teljes képernyős időkijelzőt ezen kívül beállíthatjuk képernyővédőként is.
Az ingyen kipróbálható program a Windows régebbi változataival is és a Vista-val is kompatibilis.

Népszerű bejegyzések