A legrövidebb esküvő és a leghosszabb nyelv

Amikor egyedülálló teljesítményekről, rekordokról van szó, elsőként mindenki a Guiness-re gondol, ami valóban a legteljesebb gyűjteménye a rekordoknak. Ha azonban olyan rekordokra vagyunk kíváncsiak, amelyeket emberek értek el, érdemes körülnézni a The Universal Record Database (URDB) (http://urdb.org) oldalon.
Ennek a gyűjteménynek a mottója, hogy minden embernek létezik valami olyan képessége, amiben egyedülálló a világon. A legtöbben csak sokára vagy egyáltalán nem jövünk rá, hogy mi ez a bennük rejtőző extra, aki azonban tudatára ébred, már küldheti is az adatbázisba. A rekordoknak három egyszerű szabályt kell teljesíteniük: számszerűen mérhetőnek, megdönthetőnek és a közben végzett tevékenységnek törvényesnek kell lennie. Ezen kívül már csak a fantázia szab határt az őrültségeknek. Például biztos sokáig lehetne tartani egy olyan rekordot, ami a leggyorsabb alma evésről szól, rózsaszín esőkabátban a Lánchíd oroszlánjának a hátán.

A fantasztikus teljesítményeket egy elektronikus űrlap kitöltésével lehet bejelenteni, amihez érdemes minél több “bizonyítékot” csatolni, szemtanúk adatait, fényképeket, videókat. Ez utóbbiak egyben az oldal legmulatságosabb részei.
A leírásoknál megtaláljuk a rekordok felállításának pontos paramétereit és itt jelenthetjük be, ha megpróbáltuk és túlszárnyaltuk ezt a teljesítmény. Például, ha 6 és fél percnél rövidebb esküvői ceremóniát tartunk vagy ha 7 és fél centiméternél hosszabbra tudjuk nyújtani a nyelvünket. Ha így nem sikerül bekerülni az URDB-be, akkor nincs más megoldás, mint kitalálni egy tevékenységet, amiben mi vagyunk a legjobbak a világon.

Népszerű bejegyzések