Minden MacBook és iPhone kínai?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, azt azonban könnyen ki lehet deríteni, hogy egy adott sorozatszámú Apple terméket, hol és mikor gyártottak.
Számítógépek esetén a szériaszámot az Alma menü, “About This Mac” pontjából tudhatjuk meg, ha a megjelenő ablakban a “More info”-ra kattintunk. Ez elindítja a System Profiler alkalmazást, aminek első oldalán, a Hardware Overview felsorolás végén találjuk a sorozatszámot. Másoljuk ki ezt, mert szükségünk lesz rá, ha gépünk születésének körülményeire vagyunk kíváncsiak.
Ezután a böngészővel keressük fel a Chipmunk weboldalát (http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html). Másoljuk be a szériaszámot és kattintsunk a “Show the information” gombra. Egy részletes adatlapot fogunk kapni, ami többek között tartalmazza, hogy hol és mikor készült a gépünk.

A weboldal az Apple más termékeiről is pontos gyártási adatokat szolgáltat, így például egy iPhone-ról is mindent megtudhatunk. Az általunk kipróbált sorozatszámok (MacBook és iPhone) mindegyike kínai gyártóhelyet mutatott, kíváncsian várjuk olvasóink hozzászólásait: van-e valakinek más országból származó MacBook-ja vagy iPhone-ja.

Népszerű bejegyzések