Nem kell unatkozni, ha lassan töltődik egy weboldal

Az egyre látványosabb weboldalak egyre lassabban töltődnek le. Sokszor azonban a várakozás ideje alatt is gondoskodnak szórakoztatásunkról.

Már biztos mindenki találkozott azzal a jelenséggel, amikor mindössze egy százalékérték növekszik a képernyőn, miközben a weboldal vagy annak egy része letöltődik. A weboldal készítők is tudják, ilyenkor is szórakoztatni kell valamivel a látogatókat, ezért különböző ötletes megoldásokat találnak ki a letöltés folyamatának ábrázolására. A leglátványosabb “időtöltő” megoldások gyűjteményét a Pretty Loaded (http://www.prettyloaded.com/) múzeumban találjuk meg. Pillanatnyilag 80 olyan animáció pörög itt folyamatosan, amikkel a weboldalak betöltése alatt kápráztatják el a látogatókat. Minden kiállítási darabról megtudhatjuk, mikor és ki készítette és melyik weboldalon találkozhatunk vele. A gyűjtemény első darabjai még 2002-ből származnak, így jól össze lehet hasonlítani, mennyit fejlődött ez a művészeti ág hét év alatt.
A folyamatos lejátszás közben véletlen sorrendben következnek egymás után az animációk, de beállíthatunk egy szűrőt is, hogy csak egy adott év termését lássuk.
A betöltés folyamatát mutató megoldások nagyon látványosak, így nem csoda, hogy akár képernyővédőként is megállják helyüket. Az oldal tetején található linkről lehet letölteni ennek a képernyővédőnek a Windows és Mac OS X változatát.
A gyűjtemény folyamatosan gyarapodik, így érdemes időnként visszatérni. A gyarapodást mi magunk is segíthetjük, mert a Submit a Loader gombra kattintva kérhetjük saját alkotásunk felvételét.

Népszerű bejegyzések