Traffipax kontra PhotoBlocker Spay

A szabályok szerint a gépjármű üzemben tartóját terheli a felelősség, ha egy szabálysértésnél nem tudja vagy nem akarja elárulni, ki vezette az autót. Azonban ha nem látszik a fényképen a rendszám, nehéz megállapítani, kinek a nevén van a jármű.
A szabályok csak annyit mondanak ki, hogy a rendszámnak szabad szemmel jól láthatónak kell lenni. Egy amerikai cég olyan spray-t és rendszámtábla védőt forgalmaz, amelyek a fényképezőgépek számra láthatatlanná vagy csak részben olvashatóvá teszik a rendszámot.
A www.phantomplate.com oldalról több megoldás közül is választhatunk. A PhotoBlocker Spray a vakuval készült felvételeket teszi használhatatlanná. A flakonban található speciális anyaggal be kell fújni a rendszámot (egy spray 2-3 rendszámra elegendő) és a villanófénnyel készített gyorshajtási fotókon a rendszám helyén csak egy fényes folt lesz. Szabad szemmel a bevonat láhatatlan.
Aki pedig nemcsak éjszaka szeretne száguldozni, vagy esetleg a kint felejtett 20 km/h táblánál egy kicsit gyorsabban haladni, az választhatja a PhotoShield Cover-t. Ez ránézésre olyan, mintha egy rendszámtábla védő műanyag keret lenne. azonban ha nem pontosan szemből nézzük, akkor egy-egy betű vagy szám olvashatatlanná válik. Az ilyen bizonytalanul azonosítható felvételek pedig nem használhatók biznyíttékként.
Az PhantomPlate oldal üzemeltetői szerint ezek a megoldások minden országban jogszerűen alkalmazhatók, így a világ minden pontjára vállalják a szállítást. A PhotoShield Cover párja 40 dollárba, a spray 30 dollárba kerül. A szállítási költség Magyarországra körülbelül ugyanennyi.

Népszerű bejegyzések