A világ leggyorsabb kalkulátora

Akár saját weboldalunkba is beilleszthetjük azt az internetes alkalmazást, amelyik már akkor végzi a számításokat, miközben beírjuk a feladatot.

Az InstaCalc (http://instacalc.com) egy olyan kalkulátor amit egyszerűbben és gyorsabban tudunk használni más számológép programoknál vagy egy Excel táblánál. A weboldalon látható táblázat egy-egy sorába kell beírni, mit szeretnénk kiszámítani. Az alap műveleteken kívül bonyolult egyenleteket is beírhatunk, az ezeknél használt függvények elnevezéseit, jelöléseit meg sem kell jegyezni, csak kiválasztani egy listából. Külön csoportokban vannak a trigonometrikus, logaritmus és a kerekítő vagy véletlen szám generáló függvények. A kifejezéseknél tetszőlegesen használhatunk zárójeleket is.

Különböző mértékegység átváltásokra is használhatjuk az InstaCalc-ot. Időt, súlyt, távolságot, területet konvertálhatunk, de biteket és bájtokat is tud kezelni az alkalmazás. A beviteli cella mellett folyamatosan változik az eredmény, mindig az a részeredmény látszik, ami az addig beírt kifejezésből adódik. A számításokhoz változókat is használhatunk. Ezekre vagy a cella nevével hivatkozhatunk, vagy magunk találhatunk ki változó neveket, amiknek azután értékeket adunk.
De nem csak az eredményeket láthatjuk azonnal. Egyszerűbb grafikonokat is készíthetün. Az oszlop, vonal és torta diagramok automatikusan elkészülnek és az alapértékek változtatásával rögtön változik ezeknek a képe is.
Az egyedi számításokat vagy akár a teljes kalkulátort beágyazhatjuk saját weboldalunkba, így a látogatók az InstaCalc oldalának felkeresése nélkül is tudják használni a szolgáltatást.

Népszerű bejegyzések