1 forint 50 filléres percdíjak Európába, Amerikába, Ausztráliába

Nagyjából havi 5 angol fontot kell fizetni azért a VoIP szolgáltatásért, amelyikkel 1000 percet beszélhetünk hazai és külföldi vezetékes számokkal. Ráadásul még saját londoni telefonszámot is kaphatunk.

Gyakran nem lehet tudni, hogy egy telefonbeszélgetés a hagyományos módon vagy interneten keresztül (VoIP) zajlik. A boltokban már nem ritkaság a VoIP telefon készülék és olyan kiegészítők is léteznek, amelyek a hagyományos telefonokat teszi alkalmassá az internetes beszélgetésekre, így már számítógéphez sem vagyunk kötve, ha csökkenteni szeretnénk telefon költségeinket.

A sok közül az egyik legkedvezőbb tarifákat kínáló VoIP szolgáltató a VoIPtalk (www.voiptalk.org). Egy gyors regisztráció után ingyenesen ki lehet próbálni, milyen a szolgáltatás minősége. A teszt alatt 10 perc ajándék beszélgetési időt is kapunk, amivel például magyar vezetékes számokat is felhívhatunk.
Az ingyenes próba után lehet szolgáltatás csomagot választani, ami között van olyan is, ahol havi díj nélkül, csak a beszélgetések időtartama alapján kell fizetnünk. A percdíjak így is nagyon kedvezőek (például számos külföldi hívás percdíja 5-6 forint), aki azonban sokat szokott beszélgetni, annak érdemes az 1000 perces csomagot választania. Ez azt jelenti, hogy havi 4.99 angol fontért, azaz nagyjából 1500 forintért, 1000 percet beszélhetünk számos ország vezetékes telefonszámával. Az európai országok között szerencsére Magyarország is szerepel, így hazai ismerőseinket is el tudjuk érni kedvezményesen. Az 1000 percet a következő országok vezetékes számainak hívására is felhasználhatjuk: Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, San Marino, Spanyolország, Svédország, Svájc, Vatikán, USA, Kanada, Ausztrália. Oroszországon belül pedig Moszkva és Szentpétervár szerepel a listában.
A VoIPtalk 1000 perces csomagjához még egy vezetékes, angliai telefonszámot is választatunk. Így hagyományos telefonhálózatból is el lehet érni a VoIP telefonunkat. A VoIPtalk előfizetésünkhöz tartozó hagyományos számnak további előnye, hogy ez megjelenhet a hívott félnél, ha engedélyeztük a hívószám kijelzést. Így ismerőseink könnyen tudnak azonosítani, mivel nem az internetes hívásoknál megszokott “Out of area” fog megjelenni a készülékükön a telefonszám helyett.
Az 100 perces előfizetéshez hangposta is tartozik, így üzenetet is hagyhatnak a minket hívók, ha éppen nem vagyunk telefon közelben. A hangüzeneteket telefonról vagy webes böngészőből tudjuk meghallgatni, de azt is beállíthatjuk, hogy a felvételt egy elektronikus levél mellékleteként kapjuk meg.

Népszerű bejegyzések