Fantasztikus fotómozaik online és ingyen

Távolról nézve saját, kedvenc fotónkat látjuk, a részletek azonban ezernyi kis képet rejtenek. Egy ilyen különleges mozaik elkészítéséhez mindössze néhány kattintásra van szükség.

A PicArtia (www.picartia.com) online szolgáltatásával gyerekjáték a látványos mozaik képek generálása. Első lépésként ki kell választanunk az úgynevezett Master képet, ez fog majd összeállni a sok apró fotóból. Ezt a képet feltölthetjük a számítógépünkről vagy megadhatjuk az internetes elérési címét.

Miután megjelent a feltöltött kép és annak adatai, következhet a második lépés, annak a képgalériának a kiválasztása, amelyből a kis képek fognak kikerülni. A választható galériák a Flickr nyilvános, tematikus válogatásai. Többek között tájképek, portrék, állatok, autók, bikinis lányok közül válaszhatunk. Utolsó lépésként meg kell adni, hogy hány képpontosak legyenek a mozaik darabok, illetve hogy vízszintesen és függőlegesen hány ilyenből álljon össze a nagy kép.

A szolgálatatás ingyenes változatával legfeljebb 10 Mpixeles képet tudunk generálni, ami már nagyon látányos. A kép generálása 1-2 percet vesz igény, ezt követően kapjuk meg emailben mozaikunk elérési adatait.
A szolgáltatás fizetős változatában már akkora méretű mozaikot is lehet generálni, amiből poszter, plakát is nyomtatható. Az A0 mérethez is használható, 140 Mpixeles (9930*14040) mozaik generálásának ára kevesebb, mint tíz dollár. Pár dollár felárért annak sincs akadálya, hogy a kis képekhez is saját felvételeinket használjuk fel.

Népszerű bejegyzések