Ingyen SMS Pannon-ra, Vodafone-ra

Egy újabb díjtalan SMS küldő rendszerrel próbálkozhatnak a szöveges üzenetek szerelmesei. A 153 országot lehet vele elérni, Magyarországot azonban csak részben.

Időről-időre megjelennek olyan internetes szolgáltatások, amelyekkel ingyen lehet SMS-t küldeni. Sajnos a hazai mobilosok ritkán használhatják ki ezeket, mert a magyar szolgáltatók általában letiltják az ilyen módon küldött üzeneteket. A legújabb, az mjoy (mjoy.com) részben már az itthoni hálózatokra is tud üzenetet küldeni.

Az mjoy weboldaláról indított ingyenes regisztrációnál meg kell adni az országunkat és a mobilszámunkat. Erre a számra fog érkezni egy SMS, ami a további teendőket tartalmazza. Ennek segítségével tudjuk a mobilra telepíteni az mjoy alkalmazást. Ha ezzel készen vagyunk, nincs is más dolgunk, csak írogatni az üzenetek végeláthatatlan sorát. A haza T-Mobile hálózatot használóknak rossz hír, hogy eddigi tapasztalataink alapján 30-as számra nem érkezik meg a regisztrációs SMS, így ők az alkalmazást sem tudják letölteni. A Pannon és a Vodafone telefonoknál nincs ilyen probléma.
A szolgáltatás az üzeneteket az adathálózaton keresztül küldi el, a közben létrejövő adatforgalom olyan minimális, hogy internet csomag előfizetést használva gyakorlatilag ingyenes. Az alkalmazással ugyanolyan egyszerűen lehet megírni és elküldeni az SMS-t, mint ha azt a hagyományos módszerrel tennénk. Meg kell adni a címzett telefonszámát vagy a telefonkönyvből ki kell választani a nevét, meg kell írni az üzenetet és el kell küldeni. A szolgáltatás további előnye, hogy nincs karakterszám korlátozás az üzenet hosszára.
Az mjoy iPhone telefonokon is használható, az Application Store-ból (http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=301887322&mt=8) lehet ingyenesen letölteni a kezelő programot.
Az ingyenes szolgáltatás hirdetésekből tartja el magát, ezért a telefonos alkalmazás ablakának aljában reklámokat is találhatunk.

Népszerű bejegyzések