Képmegosztás gyorsan és ingyen

Fotók internetes megosztására bármikor szükségünk lehet. Íme egy olyan szolgáltatás, amivel pillantok alatt, regisztráció nélkül és ingyen tehetjük mások számára is elérhetővé képeinket.

A legújabb családi fotókat vagy a nyaralás legjobb képeit szívesen mutogatjuk ismerőseinknek, barátainknak. Ehhez a legegyszerűbb, ha internetes képmegosztó oldalakat használunk. Ezeknél azonban a legtöbbször először regisztrálni kell magunkat és utána lehet csak feltölteni a képeket. Ráadásul a feltöltés gyakran bonyolult művelet és a képek elérési útvonalát is nehéz elküldeni.
Az imgur (imgur.com) egyszerűbb már nem is lehetne. Az ingyenességnek és a regisztráció hiányának mindössze az az ára, hogy a képek mérete legfeljebb 2 Mbájt lehet, a formátuma pedig csak jpg, png vagy gif.

A megosztáshoz a kezdőképernyőn ki kell választani a számítógépünkön található és megosztani kívánt képet. Itt kell azt is bejelölni, ha a feltöltés után még egy kicsit szerkeszteni is szeretnénk a fotót. A continue gomb megnyomása után feltöltődik a kép és megjelenik annak egy előnézeti változata, A végleges tárolás előtt itt még elforgathatjuk a fotót és átméretezhetjük. Ez utóbbinál választhatunk előre megadott méretek közül, de egyedi képpontszámot is beírhatunk. Szintén itt adhatjuk meg a tárolási minőséget egy csúszka seítségével. Ha mindennel készen vagyunk ismét egy kattintás a continue-ra és már látjuk is a kép eléréshez szükséges adatokat. Ezek között van közvetlen URL cím, weboldalba, blogba illeszthető HTML kód, sőt még egy webes email küldő is.
Az imgur-re tetszőleges számú képet feltölthetünk és elvileg a képek örökre megmaradnak. A feltöltés teljesen névtelen, a rendszer mindössze az IP címünket tárolja, de ezt is csak törvénybe ütköző tartalmak esetén szolgáltatja ki.

Népszerű bejegyzések