Készítsen saját világórát!

Tévéhíradók hátterében gyakran látható, hogy mennyi az idő a világ nagyvárosaiban. Egy online szolgáltatással ingyen elkészíthetjük saját világóránkat, amelyik megmutatja, mennyi a pontos idő a Föld távoli helyein élő barátainknál, ismerőseinknél.
A legnagyobb világvárosokat és az ottani helyi időt mutató térképet a TimeZoneCheck (http://www.timezonecheck.com/) oldalon találjuk. Már ez is hasznos lehet, mert az előre beállított helyeken láthatjuk a folyamatosan változó idői, az egér mozgatásával az időzónákat olvashatjuk le és a térkép alján található kereső mezőbe beírhatunk a térképen nem szereplő városokat is. A helységnevekre kattintva a Wikiipédia megfelelő oldalára jutunk.

Ha tetszik a térkép, elkészíthetjük saját változatunkat is. A Zebra Map (www.zebramap.com) oldalán egy ingyenes regisztráció után kezdődhet a munka. Kiválaszthatjuk a térkép színvilágát, meghatározhatjuk mekkora rész jelenjen meg a Föld rajzolatából. Ezután megadhatjuk azokat a városokat, amiket meg szeretnénk jeleníteni a térképen. A helyszínekhez saját címkéket rendelhetünk, így például nem a városok nevei jelennek majd meg, hanem ismerőseink nevei illetve a pontos idő, amennyi náluk van. A feliratokhoz webcímeket is rendelhetünk, ezekre az oldalakra fogunk ugrani, ha a nevekre kattintunk.
Az elkészült, testreszabott világórát másokkal is megoszthatjuk. Tárolhatjuk a szolgáltatás szerverén és az itt kapott URL címet elküldhetjük ismerőseinknek, de ha van saját weboldalunk vagy blogunk, akkor abba be is ágyazhatjuk a térképet. Ha később további helyszíneket adunk hozzá vagy szerkesztünk rajta valamit, a változások azonnal láthatóak lesznek a beágyazott térképeken is.

Népszerű bejegyzések