A legmenőbb USB kiegészítők

A csatlakozó felület elnevezésekor talán nem is gondolták, annyira univerzális lesz, hogy szó szerint mindent rá lehet kapcsolni. Összeállításunkban a legötletesebb kiegészítőkből kínálunk egy csokorra valót.
Nem állítjuk, hogy nélkülözhetetlen perifériákról van szó, az azonban biztos, hogy mindenki elcsodálkozik, ha valamelyiket megpillantja számítógépünk mellett. Akinek megtetszik valamelyik, az Amazonon meg is rendelheti.

Hordozható sakk (100 USD)
Segítségével valódi táblán és valódi bábukkal játszhatunk a számítógép vagy ismerőseink ellen. A feltekerhető sakktáblához tartozó program képes rögzíteni és visszajátszani a játszmákat.

Darth Vader USB Hub (60 USD)
A sok izgalmas USB eszközt csatlakoztatni is kell valahova, így USB portból sohasem lehet elég. A Csillagok háborújának egyik fő alakja siethet ilyenkor segítségünkre és egy USB aljzatból négyet varázsol. A sötét oldal még további meglepetést is tartogat, ugyanis a csatlakozók ki - és bedugásakor Darth Vader jellegzetes szuszogását is hallani fogjuk.

Lézerkard (26 USD)
Aki a Csillagok háborújában inkább a másik oldalt részesti előnyben, csatlakoztassa számítógépéhez a Jedi lovagok fénykrdját. A 33 centiméteres eszközt ki is lehet emelni a töltő-foglalatből és lehet “rendeltetésszerűen” is használni.
Plazma gömb (10 USD)
Az egyik leglátványosabb USB periféria gázzal töltött üveggömbjében piros és kék szikrák kavarognak megunhatatlanul. Mozgásukat mi is tudjuk befolyásolni ahogy a gömbhöz érintjük ujjainkat és ezzel odacsalogatjuk az energianyalábokat.

Ventillátor-repülő (18 USD)
A számítógépekben esetenként több ventilátor is gondoskodik a hűtésről, de ez nem segít azon, aki előtte ül. Egy megfeszített szellemi munka vagy egy izgalmas játék közben jól fog esni egy kis hűvös fuvallat, ami egy játékrepülő propellerjétől érkezik.

Mini italhűtő (30 USD)
Külsőn lehűtése után érdemes a belső hűtésről is gondoskodni. Ezzel az egy konzervdoboz befogadására alkalmas hűtőszekrénnyel mindig kéznél lesz egy jéghideg üdítő vagy sör. A retro hűtőszekrényben még egy kis kék LED is beépítettek, így ha sötétben nyitjuk ki az ajtaját, akkor is láthatjuk, mivel csillapíthatjuk szomjunkat.

Rúdtáncos (68 USD)
Akinek a jó hangulathoz még táncos lányokra is szüksége van, állítson számítógépe mellé egy rudat és egy bikinire vetkőzött táncost. Sajnos a show csak akkor kezdődik, amikor nekikezdünk a gépen a munkának, ugyanis a tánc, a zene és a fényjáték a billentyűzet használattal van szinkronban. Így csak fél szemmel figyelhetjük a csábos mozgást, ami annál gyorsabb, minél ügyesebben gépelünk. Ha teljesen át akarjuk adni magunkat a táncos élménynek, előbb-utóbb meg kell tanulni vakon gépelni:-)

Porszívó (13 USD)
A táncos lányokkal és hideg italokkal megtartott buli után nem árt egy kis takarítás a számítógépünk környékén. Elő hát a mini porszívóval, ami azonnal működésbe lép, amint csatlakoztatjuk az USB portra. Arra azonban ügyeljünk, hogy ez egy valódi porszívó, nehogy felszippantsuk vele a gépünkhöz tartozó apróbb alkatrészeket.

Mikroszkóp (75 USD)
Végezetül egy olyan USB periféria, amit valóban hasznosan lehet alkalmazni. Ezzel a digitális mikroszkóppal 200-szoros nagyításban tanulmányozhatjuk az íróasztalunkon, lakásunkban vagy munkahelyünkön található apró tárgyakat. Az eszközben egy 1.3 Mpixeles webkamera dolgozik és TWAIN kompatibilis, így tökéletesen lehet használni a leggyakoribb képfeldolgozó programokkal.


Népszerű bejegyzések