Minden eddiginél látványosabb slideshow készítő (videó bemutató)

Multimédiás tartalmak készítésekor a Macintosh tulajdonosoknak eddig sem volt okuk panaszra. A PhotoPresenter legújabb változata azonban új szintre emeli a diavetítéseket.

Már maga a diavetítésként fordított slideshow sem fedi pontosan azt az alkotást, amit a PhotoPresenter 4-es változatával lehet létrehozni.
Az új változatban alaposan (és előnyére) változott a program kezelő felülete. A slideshow-hoz felhasználandó anyagokat már nemcsak az iPhoto-ból illetve a számítógépünkről válogathatjuk össze, hanem integrálták a Photo Booth és a Flickr elérést is. Ez utóbbinál az Explore csoportból vagy a saját képeinkből választhatunk. A kiválasztott képekből összeálló bemutató azonnal látható lesz kis méretben a program ablakának felső felében, ahol különböző hatású átmenetek közül válogathatunk. Minden változtatás azonnal megjelenik, így nagyon könnyű megállapítani, hogy melyik stílus illik legjobban a képekhez. Minden stílusnál több paramétert állíthatunk be, például az átmenetek módját és időtartamát, a képek méretét, a képaláírások helyét és betűtípusát. A show-hoz természetesen zenét is választhatunk és annak időtartamához igazíthatjuk a vetítést.
Az újdonságok közé tartozik az is, hogy vízjelet is tehetünk a bemutatóra. Meg kell adnunk a képállományt, amit vízjelként szeretnénk használni, majd be kell állítani hova kerüljön ez a jel és mennyire legyen átlátszó.
A PhotoPresenter a bemutatókat nemcsak állóképekből, hanem videókból is létre tudja hozni. Nyugodtan válogathatunk vegyesen fotókat és mozgóképeket, a program csak annyiban tesz különbséget köztük, hogy amikor egy videó jelenik meg, akkor az átmenet után megmozdul a kép és a bemutató közben lepereg a film is. Ezzel a módszerrel például nagyon könnyen és gyorsan lehet hosszabb-rövidebb videókból is látványos bemutatót készíteni.
Az elkészült alkotás közzétételénél is találunk újdonságokat. A Share menüpontnál már megtaláljuk a Standalone Player lehetőséget is, amivel olyan bemutatót készíthetünk, aminek lejátszásához OS X alatt nincs szükség más programra. A további exportok között van az előre definiált AppleTV, iPhone, iPod és természetesen az iDVD és iWeb programok is át tudják venni az elkészült bemutatót.
Néhány látványos hatás és a slideshow-ba építhető mozgóképek a mellékelt videókon láthatók.

Népszerű bejegyzések