Nézze meg az elsők között! Ilyen lesz a UPC Videotár

Hamarosan elindítja Video on Demand szolgáltatását a UPC. Olvasóink a mellékelt videón elsőként nézhetik meg, hogyan fog működni a Videotár.
A Videotár névre keresztelt Video on Demand szolgáltatással egy hatalmas filmtárból válogathatunk, és fizetés ellenében akkor és azt a filmet nézhetjük meg, amit szeretnénk. Így már a DVD kölcsönzőbe sem kell elballagni, hogy elhozzuk kedvenc filmünket. A jelenleg tesztüzemben működő szolgáltatását a UPC a tervek szerint szeptemberben indítja el digitális kábelhálózatán.
A set-top-box távirányítójának “On Demand” gombjával léphetünk be a Videotár menübe, ahol több szempont szerint válogathatunk a filmek között. A műfajok között mozifilmeket, ismeretterjesztő alkotásokat, gyerekműsorokat és erotikus tartalmakat találhatunk. Külön menüpontba kerültek az újdonságok, az ajánlott és az ingyenes filmek. Egy-egy film kiválasztása után elolvashatjuk annak adatait (szereplők, alkotók, készítés éve, képarány, hang), rövid tartalmát és az árát. Ha meg szeretnénk nézni, akkor egy biztonsági kód megadása után indul a mozi. A filmeket általában 24 órán keresztül lehet egyszeri kölcsönzési díjért megnézni, ez idő alatt azonban akár többször is, illetve meg lehet állítani a lejátszást és előre- vagy hátra is lehet tekerni.
A kölcsönzési díjak a havi számlában, utólag jelennek meg, a szolgáltatásnak nincs külön előfizetési díja.
A 24 órás kölcsönzés díja régebbi filmeknél 400 forint, újdonságoknál 700 forint, az erotikáért pedig 750 forintot kell fizetni. Ez utóbbiakat többszörös hozzáférési védelemmel is elláthatjuk, beállíthatjuk úgy a rendszert, hogy már a filmlistát is csak egy biztonsági kód megadása után lehessen elérni.
A természet- és gyerekműsorok között ingyenesen nézhetők is vannak, ezek kölcsönzési ideje 1 hónapra szól. Az elkezdett műsorokat egy külön menüpontból érhetjük el. A rendszer megjegyzi, hogy hol tartottunk a lejátszással, így onnan is folytathatjuk a nézést, ahol éppen abbahagytuk.
A Videotárból lejátszott filmek másolásvédelemmel vannak ellátva, így azokat nem lehet rögzíteni sem a set-top-box beépített merevlemezén sem külső DVD vagy videó felvevőn.


Népszerű bejegyzések