Gyorsabban szeretne dolgozni? Használjon egér helyett gyorsbillentyűket!

Szövegszerkesztésnél, internet böngészésnél sokszor előfordul. hogy egy-egy művelet végrehajtásához nagy távolságokat kell megtenni az egérrel. Az is gyakori, hogy csak több menü ponton és sok kattintáson  keresztül jutunk el a kívánt funkcióhoz.
Ilyen esetekben jelenthetnek nagy segítséget a billentyű kombinációk.

Használja a Windows gombot! 
A legtöbb billentyűzeten már megtalálható a Windows gomb. Legtöbbször egy kis Windows ikon jelöli. Alkalmazásával a következő feladatokat lehet elvégezni:

Windows gomb - a Start menü megnyitása
Windows gomb+R - a futtatási párbeszédablak megnyitása
Windows gomb+E - az Explorer megnyitása
Windows gomb+F - fájl keresés
Windows gomb+M - az összes alak minimalizálása
Windows gomb+D - a munkaasztal megjelenítése

Használja a szerkesztő billentyű kombinációkat!
Fájlok, objektumok és szövegrészek szerkesztésekor gyorsan el lehet érni az alapvető parancsokat a következő billentyű kombinációkkal:
CTRL+C - másolás
CTRL+X - kivágás
CTRL+V - beillesztés
CTRL+Z - visszavonás

Nehézkes egyszerre két billentyű lenyomása? Használja a Beragadó billentyűket(StickyKeys)!
A Windows-ba beépített szolgáltatás bekapcsolásával a kiegészítő billentyűk (SHIFT, CTRL, ALT, Windows) többszöri gyors lenyomása ugyanazt fogja jelenteni, mintha egyszerre nyomtuk volna meg azokat valamelyik másik gombbal.

A lomtár kikerülése
A Windows alapértelmezésként törléskor a lomtárba teszi az objektumokat. Ez véletlen törlés esetén nagy segítség, mert innen még vissza lehet állítani az állományt. Ha azonban jól meggondoltuk, mit szeretnénk törölni, ki is kerülhetjük a lomtárat. Ehhez a törlés utasítás kiadása közben nyomva kell tartani a SHIFT gombot

Népszerű bejegyzések