Hétköznapi fotókból művészi alkotások (videóval)

A Topaz Labs látványos hatásokat készítő PS szűrőjének, a Topaz Adjust-nak új változata  külsőre és belsőre is sok újítást tartalmaz. A Photoshop filterek közé beépülő kiegészítő felhasználói felülete alaposan megváltozott.  Az ablak bal oldalán kis nézőképeken láthatjuk, hogyan módosulnak fotóink az előre definiált hatásoktól. A korábbinál sokkal részletesebben lehet a paramétereket állítgatni, mert különválasztották az Exposure és a Details módosításokat. Ezzel a megoldással az expozíció szűrések nem fogják jelentős mértékben növelni a homogén felületek (például égbolt, fal) zajosságát.
Az előre definiált beállításokat tetszőlegesen módosíthatjuk és egy-egy jól sikerült hatást el is menthetünk. hogy később más képeken is pontosan ugyanazt tudjuk alkalmazni. Arra is van lehetőség, hogy az internetről töltsünk le új beállításokat. Számos érdekes hatást találunk például a http://www.atncentral.com/topaz.htm oldalon, többek között olyat, amivel HDR technikával készült képekhez hasonlót tudunk létrehozni, vagy amelyik olyanná varázsolja a fotónkat, mintha a 300 című filmből lenne egy kocka.
A Topaz Adjust új változatában tovább optimalizálták a képfeldolgozási műveleteket, így sokkal gyorsabban lehet váltogatni az eredeti és a manipulált kép között és a végleges változat is hamarabb elkészül.
A kiegészítő azokkal a Windows és Mac OS X programokkal tud együttműködni, amelyek be tudják építeni a Photoshop plugin-eket. Természetesen ezen kiegészítő nélkül is, az eredeti Photoshop szűrőkkel, aprólékos munkával is  létre lehet hozni hasonló képeket, azonban itt csak egy-két kattintásból áll a néha valóban művészi alkotás létrehozása. A 30 napig ingyen használható kiegészítőt a www.topazlabs..com oldalról lehet letölteni.
A mellékelt videón néhány beépített és néhány internetről letöltött beállítást alkalmaztunk egy pár egyszerű képen.

Népszerű bejegyzések