Filmklasszikusok online és ingyen

A mozi szerelmeseinek igazi aranybánya lehet az az internetes oldal, amelyen több száz klasszikus alkotást találhatunk, egészen az 1900-as évek elejétől.
A Classical Cinema Online (www.classiccinemaonline.com) újra megnyitotta képzeletbeli kapuit: új felülettel és új filmekkel várja a látogatókat. Az oldal üzemeltetői folyamatosan gyűjtik az internetes videó megosztókon, főleg a Google Video-n található teljes mozifilmeket és ezekből töltik fel az online filmszínházat. A filmeket a beágyazott lejátszóval ablakban vagy teljes képernyős változatban lehet megnézni, természetesen ingyenesen. Az oldal nem támogatja filmek letöltését, azonban számos olyan kis alkalmazás létezik, amivel az eredeti megosztó oldalakról számítógépünkre menthetjük a filmeket.




A sok száz alkotás között találhatunk lassan száz éves némafilmeket, mint például a Metropolis és “mindössze” harminc-negyven éves műveket is., mint például a klasszikus makaróni westernt, a Nevem Senki címűt. A filmeket műfajok szerint csoportosították, így könnyebb böngészni, ha romantikus-, zenés- vagy éppen néma filmet keresünk. Az oldal a nézettség alapján műfajonkénti és összesített toplistát is vezet, ezekből választva biztosan nem fogunk csalódni. Az új filmek minden héten valamilyen aktualitáshoz kapcsolódnak, így most például a Halloween alkalmából a horror a sláger. Ezek között is első helyen találjuk a Lugossy Béla főszereplésével készült Drakula filmeket.

Népszerű bejegyzések