SMS gyilkos iPhone alkalmazás - most ingyen

Egy rövid időre ingyenessé vált a Ping! nevű program, amivel szöveges üzeneteket küldhetünk ismerőseinknek egy SMS árának töredékéért vagy ingyen.
Az alkalmazás első elindítása után egy felhasználónevet kell választani, ennek segítségével tudnak majd ismerőseink üzenetet küldeni. Ezután már nincs más dolgunk, mint a rendkívül egyszerű és jól kezelhető felhasználó felületen megadni, hogy kinek szeretnénk üzenet küldeni, elletve beírni a szöveget. Csak olyan iPhone illetve iPod Touch tulajdonosokkal tudjuk a Ping!-en keresztül tartani a kapcsolatot, akiknek szintén van a rendszerhez tartozó azonosítójuk. A program a szöveges üzeneteket a mobil adathálózaton vagy WiFi-n keresztül küldi el illetve fogadja, így ezeknek a legtöbb esetben nincs mérhető költsége.
A rendszer kihasználja az OS 3.0 figyelmeztető tulajdonságát, így ha beállítjuk a Notifications oldalon a hangos vagy képes figyelmeztetést, akkor abban az esetben is tudomást fogunk szerezni a beérkező üzenetről, amikor éppen nem fut az alkalmazás. Az SMS kézbesítéshez hasonlóan akkor sincs gond, ha a címzettnek éppen nincs bekapcsolva a készüléke, a programhoz tartozó szerver akkor küldi majd ki az üzenetet, amikor elérhető lesz a telefon (vagy az iPod Touch). Ugyancsak a szerver ellenőrzi a címzett felhasználó nevét, ha nem  létező felhasználónak  akarunk üzenetet küldeni, erről értesítést kapunk.




A Ping! felhasználónevet tetszőlegesen választhatjuk, de ha azt szeretnénk, hogy egyszerűbben tudjuk azonosítani ismerőseinket, akkor ezeket a neveket hozzákapcsolhatjuk a Contacts lista bejegyzéseihez. Így az üzenet érkezésekor a küldő valódi nevét és esetleg fényképét is látjuk.
Az alkalmazás korlátozott ideig ingyenesen letölthető az AppStore-ból. (http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=303612602&mt=8)



Népszerű bejegyzések