Rádió helyett MP3dió

Melyik az a dió, amelyik elfér a markunkban, stresszűző, energiatakarékos, szórakoztató és zenél? A válasz a hamarosan testet öltő, legújabb szórakoztató elektronikai eszköz, a Walnut MP3 lejátszó.

A jelenleg még csak a tervező asztalon létező eszköz két diónyi méretű golyóból álló zenelejátszó, aminek áramellátását szó szerint saját kezűleg oldhatjuk meg. A kézi áramfejlesztésnek egyrészt remek nyugtató hatása van, másrészt így egy igazán környezetbarát szórakoztató elektronikai eszközt kapunk. A tervezők nagy hangsúlyt fektettek a könnyű kezelhetőségre, hogy még a gyengén látók vagy a vakok is tudják használni.

A keleti országokban nagyon népszerű, de egy időben nálunk is sokan használták azt a két dió nagyságú fémgömbből álló eszközt, amit stresszűzőként forgathatunk, szoríthatunk a kezünkben. A markunkban mozgatva, forgatva, oldja a bennünk felgyülemlett feszültségeket, miközben izomlazító gyakorlatokat végezünk a tekergetésével.

Nos, a Walnut MP3 lejátszó kinézete és működési elve is hasonló. A két különálló gömböt a kezünkbe véve egymáshoz kapcsoljuk,  majd forgatjuk azokat.  A szerkezet a mozgási energiát hasznosítja, így nincs szükség külön energiaforrásra, elemre a lejátszó működtetéséhez. A gombócok tetején levő gomb segítségével választhatunk a menüben és szabályozhatjuk a hangerőt. A gömbök felületén található  Braille írás miatt a vakok és gyengén látók is is könnyen tudják majd kezelni. A zenelejátszóknál nélkülözhetetlen fülhallgatón kívül mikrofon is csatlakoztatható a készülékhez és akár digitális diktafonként is használhatjuk.

A Yuk Wang Kang tervezte, játéknak tűnő lejátszó egészséges, nem károsítja a környezetet és szórakoztató is. Az ígéretek szerint Japánban hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülnek az első példányok.

Népszerű bejegyzések