A Baywatch kebelcsodáinak és izompacsirtáinak titka

A fényképek manipulálása már gyakorlatilag gyerekjáték. Megfelelő számítógéppel és szoftverrel azonban már a mozgóképeken is megváltoztathatjuk a szereplők megjelenését.

A Max Planck Center for Visual Computing and Communication munkatársai által kidolgozott MovieReshape rendszerrel gyorsan és könnyen lehet megváltoztatni a videó felvételeken szereplők testének alakját és arányait.

Mindehhez azonban alapos előkészületre van szükség, mert csak akkor tudunk egy vézna szereplőből izompacsirtát vagy egy sovány színésznőből kebelcsodát varázsolni, ha felépítjük a háromdimenziós számítógépes modelljüket. A lézeres letapogatással létrehozott vázhoz azután hozzá kell rendelni a különböző számszerű tulajdonságokat, amiket azután később kedvünkre változtathatunk. Már a számítógépes modellen is ellenőrizni lehet, milyen hatással van a  magasság, mell- és csípő méret, törzs, láb és kéz hossz módosítása. Az átalakító szoftver egyik legizgalmasabb paramétere az úgynevezett “muscularity’, aminek változtatásával a szereplő izomzatát fejleszthetjük vagy sorvaszthatjuk. Igaz, ez utóbbi ritkán van szükség.

Mindezeket a beállításokat az eredeti videókép egy kockáján is elvégezhetjük, ahol már a valódi szereplőnek tudjuk átszabni a testfelépítését. Ezután már csak megfelelő számítógépes kapacitásra van szükség, hogy a videó minden képkockáján megtörténjen ez a változás.

Íme  a MovieReshape eljárást bemutató videó, aminek a végén az is kiderül, hogy gyakorlatilag mindenkiből lehet Baywatch sztár és ehhez még konditerembe sem kell járnia.


Népszerű bejegyzések