A Foursquare forró pontjai

A helyfüggő közösségi oldalak egyre népszerűbbek, mióta az okostelefonok többsége GPS vevővel is rendelkezik.  A megosztott földrajzi koordinátákat látványos formában helyezi el a térképen a Where Do You Go.

A tartózkodási helyünk alapján szerveződő közösségi oldalak közül a leggyorsabban fejlődő Foursquare többek között annak is köszönheti népszerűségét, hogy bárki írhat hozzá alkalmazásokat és ezeket megoszthatja  a többi felhasználóval. A Foursquare App Gallery-ben több csoportba osztották a szájthoz kapcsolódó kiegészítőket, így van mobilos és webes alkalmazás, plugin, játék és úgynevezett Visualizations gyűjtemény. Ez utóbbiak látványos formában mutatják meg, merre jártunk, hol jelentkeztünk be.

Ennek a csoportnak a Where Do You Go alkalmazása egy olyan réteget helyez a Google térképre, amely hőtérkép szerűen mutatja barangolásaink helyszíneit.  Az alkalmazás elindítása után  az aktuális tartózkodási helyünk környékét mutatja a térkép és azon színes foltokkal ábrázolva láthatjuk bejelentkezéseink helyeit. Minél többször jártunk egy adott helyszínen, annál pirosabb, azaz forróbb a térkép. A bejelentkezéseket mutató réteg színsémáját a Color Scheme menüből tudjuk megváltoztatni, de érdemes a “fire” beállításon hagyni.

Ha korábbi vagy messzebbi kalandozásaink pontjait szeretnénk ábrázolni, akkor az egérrel elmozgathatjuk a térképet vagy megadhatjuk egy másik város nevét. A Foursquare aktivitásunkat látványos formában ábrázoló térképet megoszthatjuk a Twitteren vagy saját blog-unkban, ha rákattintunk a “Create your map with the current view” gombra. Az így kapott hivatkozáson található térkép folyamatosan fog frissülni, ha újabb pontokon jelentkezünk be a Foursquare-be.

Népszerű bejegyzések