Időutazás különleges digitális nagyítóval

A Cartifact (http://maps.cartifact.com/) még csak béta változatban működő alkalmazása azt mutatja be, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen ráközelíteni egy térkép részletre és hogyan lehet egy olyan nagyítót ráhelyezni, ami ugyanazt a helyszínt mutatja csak más felbontásban és más szolgáltatás térképein.



Oldalukon jelenleg Los Angeles és környékét fedezhetjük fel eddig még nem látott módon. A térkép tetején találjuk azokat az ikonokat, amelyekkel ki lehet próbálni az újdoságokat. Eredetileg a Cartifact saját térképét látjuk. Erre lehet ráhelyezni a különleges nagyítót, aminek sarkaiban található feliratokkal lehet szabályozni, mi jelenjen meg a virtuális lencse alatt.

A nagyító négy sarkára kattintva választhatjuk ki, hogy a Cartifact vagy a Google hagyományos illetve műholdképes térképe látszódjon. Ezen belül is lehet választani a kétszeres és a négyszeres nagyítás közül. A nagyítót az egérrel mozgathatjuk és alatta minden várakozási idő nélkül megjelenik a beállított térkép változat.

A lencse Historic feliratot viselő sarkára kattintva 1880-ba, 1928-ba és 1981-be repülhetünk vissza az időben. Ennél a beállításnál nagyon jól össze lehet hasonlítani, hogyan változott az adott terület képe az évtizedek során.

Népszerű bejegyzések