Jelszóval védett feltöltés a Dropbox-ra weboldalról

Egy ingyenes szolgáltatás segítségével, jelszóval védett webfelületről küldhetnek fájlokat számunkra ismerőseink.

Az online fájl tároló és megosztó szolgáltatások közül az egyik legnépszerűbbhöz, a Dropbox-hoz  elkészült az az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás, amelyik lehetővé teszi, hogy weboldalon keresztül dobálhassanak állományokat a dobozunkba azok, akiknek megadjuk a művelethez szükséges jelszót.

Ehhez a DROPitTOme (dropitto.me) oldalon kell elvégezni egy ingyenes regisztrációt és ehhez hozzá kell csatolni a Dropbox előfizetésünket. Ezzel engedélyezzük, hogy a weboldalról küldött állományok bekerüljenek a Dropbox tárhelyünkre. (Az engedélyt később bármikor visszavonhatjuk.)

A DROPitTOme regisztrációnál meg kell adni egy felhasználónevet és jelszót, ezekkel tudjuk majd a beállításainkat megváltoztatni, illetve ki- és bekapcsolni feltöltési lehetőséget. A felhasználónévből képződik annak a weboldalnak a címe, amin keresztül majd fel lehet tölteni az állományokat. Ha például az “infonaplo” felhasználónevet választottuk, akkor a http://dropitto.me/infonaplo oldalról tudnak feltölteni állományokat  az ismerőseink. Természetesen csak azok, akiknek megadjuk az ehhez szükséges jelszót, amit a regisztráció során, “upload password”-ként állítottunk be.

A DROPitTOme oldalon keresztül feltölthető fájlok egyedi mérete legfeljebb 75 Mbájt lehet és azt is beállíthatjuk, hogy egy megadott email címre értesítést kapjunk, ha valaki küldött nekünk valamit. Az email tartalmazni fogja a Dropbox tárhelyünkre érkezett állomány nevét méretét és a feltöltő  IP címét.

Népszerű bejegyzések