Twitterrel irányított számítógép

Aki több helyen is használ számítógépet, annak előbb-utóbb szüksége lesz rá, hogy távolról is tudja vezérelni azokat. Egy ingyenes programmal mindezt a Twitter-en keresztül is megtehetjük.

A BrandonSoft alkalmazásával akkor is elérhetjük otthoni vagy munkahelyi számítógépünket és végrehajthatunk rajta utasításokat, amikor csak egy mobiltelefonnal vagyunk felszerelve.
A programot a http://brandonsoft.hostei.com/twitcontrol/ oldalról tudjuk letölteni és első használata előtt szükség van egy viszonylag hosszadalmas beállításra. Ekkor kell összekapcsolni a Twitter azonosítónkkal a számítógépet vezérlő klienst. TwitControl nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, ami érthető is, hiszen a mindenki számára elérhető, nyilvános közösségi szolgáltatáson, a Twitter-en keresztül fognak érkezni az utasítások. Ezért egy hét jegyű PIN kóddal is azonosítani kell, hogy majd valóban mi fogjuk irányítani a gépet.

A TwitControl beépítve tartalmazza a leggyakoribb vezérlő utasításoknak megfelelő csiripelések kódjait, így például a számítógép leállítását, újraindítását vagy a felhasználó kiléptetését. A felhasználható parancsok listáját a Command List-re kattintva tudjuk megnézni. Amikor a Twitter-en keresztül adjuk majd ki ezeket az utasításokat, figyelni kell a nagy és kis betűk pontos írására, mert a rendszer megkülönbözteti ezeket.

Az utasítás listát tetszés szerint bővíthetjük az Add Custom Command gombra kattintva. Ilyenkor meg kell adni, hogy milyen parancsot szeretnénk majd végrehajtani és ehhez kell egy karakter sorozatot rendelni, amit majd a Twitter-en keresztül küldünk a gépnek.

Ha minden beállítással készen vagyunk, akkor a Save/Start Tracking megnyomásával tudjuk “élesíteni” a programot. Ezt követően figyelni fogja a Twitter-en megjelenő csiripeléseket és ha olyat talál közöttük, ami ehhez a számítógéphez tartozik, azonnal végrehajtja azt.

A TwitControl még csak a béta változatoznál tart, így érdemes folyamatosan frissíteni az alkalmazást, ami rendszeresen új funkciókkal bővül.  

Népszerű bejegyzések