Album borítók MP3 fájlokhoz ingyen

A digitális formában tárolt zenék között jóval nehezebb keresgélni, mintha végig pörgetjük a CD tokokat és megnézzük azok borítóját. Ehhez hasonló élményt érhetünk el, ha egy ingyenes programmal képeket adunk az MP3 állományainkhoz.

Akinek akár több ezer darabos zenei gyűjteménye van, sok időt tölt a dalok mappákba rendezésével, esetleg műfajok szerinti csoportosításával. Ez elengedhetetlen, ha később viszonylag gyorsan meg szeretnénk találni egy számot. Azonban a száraz szöveges információknál, amikkel ellátjuk a mappákat, sokkal látványosabb és könnyebben kezelhető, ha a fájlok egyforma ikonjait az eredeti lemez borítójának képével helyettesítjük. Ehhez meg kell találni a borítóképeket és hozzá kell rendelni azokat az MP3 állományokhoz.

Ezt a feladatot egy ingyenes programmal, a Creevity MP3 Cover Downloader-rel is elvégeztethetjük. A készítők oldaláról (http://www.creevity.com/) letöltött alkalmazás elindítása után ki kell választani az MP3 fájlokat tároló mappát. A program sorra veszi az abban talált zeneszámokat és mindegyiknél megmondhatjuk, hogy honnan szeretnénk borítóképet rendelni hozzá. Ez lehet egy általunk megadott képfájl vagy rábízhatjuk a szoftverre, hogy keresse meg az interneten az eredeti lemez borítóképét. Az internetes kereséshez az MP3 fájl nevéből és címkéiből kapott adatokat használja, de ha ezek nem mondanak túl sokat, akkor mi is megadhatjuk a zeneszám, az album és az előadó adatait.

Sokszor előfordul, hogy a fájlnévből mi sem tudjuk megállapítani, melyik zeneszámot jelöli, mert elég gyakori a track10. track02... elnevezés. Ilyenkor használhatjuk a beépített lejátszót és belehallgathatunk a számba.

A legtöbb esetben az internetes keresés több találatot is eredményez, ilyenkor az összes lehetséges borítóképet megmutatja a program és ezekből kiválaszthatjuk, melyiket rendeljük a fájlhoz.   Ezután már csak az Apply gombra kell kattintani, hogy véglegesítsük a képet.
A program Windows operációs rendszer alatt működik, de az MP3 fájlokhoz rendelt borítókat a Windows és a Mac OS X fájlkezelője valamint a leggyakrabban használt média lejátszók, mint például az Windows Media Player és az iTunes is meg tudja jeleníteni.

Népszerű bejegyzések