Automatikus városnézés tervező

Csak pár napra utazik egy híres városba, mégis mindent szeretne látni? Ilyenkor érdemes előre pontosan megtervezni, hogyan járjuk végig a látnivalókat.

Ehhez persze hosszas előkészületekre, térképek, útikönyvek és az internet bújására van szükség. Egy nemrég indult ingyenes online szolgáltatás azonban minden gondot levesz a vállunkról. A plnnr (plnnr.com) jelenleg még csak néhány világvároshoz kínálja az automatikus és optimális városnéző túra tervezést.

A kezdőoldalon lehet kiválasztani, hol fogjuk tölteni hosszú hétvégénket vagy nyári szabadságunkat. Barcelona, Dublin, London, New York, Párizs, Prága, Róma, San Francisco, Toronto és Washington közül választhatunk, hogy elkezdjük az adatok megadását, ami alapján a webodal majd összegyűjti és optimalizálja az információkat.  Az adatokat a legnépszerűbb online adatbázisokból és utazási portálokról (tripadvisor, flickr, Wikipedia, Picasa, Frommer’s és Yahoo Travel) válogatja össze a rendszer.

Miután megadjuk az érkezésünk napját, ki kell választani, hogy hány napot fogunk maradni, azaz hány napra kell elosztani a látványosságokat. Az időtartam 2 és 7 nap közötti lehet, ebből a 4 napost jelölik a legnépszerűbbnek.

A következő oldalon választhatjuk ki, hogy milyen jellegű városlátogatásra készülünk. Itt van gyerekekkel végigjárható, sok szabadtéri vagy sok kulturális programot tartalmazó változat és olyan is, amit azoknak ajánlanak, akik most járnak először az adott városban.

Az Intensity oldalon kiválaszthatjuk, hogy a pihenés az elsődleges szempont vagy az, hogy mindent lássunk. Persze a két véglet között több köztes megoldás is van. Végezetül megadhatjuk, hogy hány csillagos szállodában szeretnénk megszállni.

Ezután pár pillanat alatt megkapjuk a napokra lebontott útiterveket, amit egy Google térképen tanulmányozhatunk is. Minden látványosságról részletes leírást, fényképeket mutat a rendszer.
A gyors tervezés után saját kedvünk szerint finomíthatjuk a városnézési tervünket. Választhatunk másik szállást (amit akár online le is foglalhatunk), bejelölhetjük, hogy a felsorolt látványosságok közül mi az aminek felkeresése feltétlenül fontos és mi az ami esetleg el is maradhat. A Trip Profile oldalon pedig megadhatjuk, hogy elsősorban gyalogosan vagy járművekkel akarunk egyik helyről a másikra jutni és azt, hogy a napi tervekben szerepeljen-e ebéd és vacsora.

Az elkészült terveket elmenthetjük, hogy később meg tudjuk nézni vagy változtathassunk rajta, de ki is nyomtathatjuk, hogy magunkkal vihessük az utazásra.

Népszerű bejegyzések