Ingyen étel-ital és más kedvezmények

Egyre több weboldal kezd helymeghatározáson alapuló közösségeket szervezni. A feladat nem is olyan nehéz, hiszen mindenki szeret új helyszíneket felkutatni, ahol esetleg még meglepetés is várja.

A egyik legnépszerűbb geolokációs közösség, a Foursquare lassan de biztosan idehaza is egyre jobban terjed. A GPS-t is tartalmazó okostelefonokkal jártunkban-keltünkben érdekes helyszínekre bukkanhatunk. Amikor beülünk egy étterembe, kávézóba, vagy elmegyünk egy múzeumba, moziba, esetleg igénybe veszünk egy szolgáltatást, akkor azonnal el is mondhatjuk róla véleményünket. Olyan ez, mint egy virtuális vendégkönyv, tapasztalatainkat, benyomásaikat, tanácsainkat megoszthatjuk az egész világgal.

Ehhez mindössze a mobiltelefon Foursquare alkalmazásában ki kell választani, hogy éppen hol vagyunk és be kell jelentkezni (check-in) az adott helyszínre.

A helyszínekről és szolgáltatásokról másoktól kapott tippeken kívül különböző  virtuális jelvényeket gyűjtésével is versenghetünk ismerőseinkkel.

Ez a játék a helyszínek üzemeltetőinek is hasznos lehet, mert hamar elterjedhet, hogy itt és itt kapni a város legjobb palacsintáját vagy csinosak és udvariasak az üzletben dolgozó munkatársak.

Az adott hely népszerűsítéséhez egy külön szolgáltatást is igénybe lehet venni, ez pedig a speciális ajánlatok megjelenítése. Ha egy helyszín a bejelentkezéshez kötött, különleges ajándékot, meglepetést, kedvezményt kínál, arra a Foursquare felhasználók fokozottabban figyelnek. Ennek oka, hogy az ajánlatokat kínáló helyek leírásánál egy ikon jelzi, itt valami izgalmas meglepetés vár a bejelentkezőkre. Ráadásul ez a jelzés a környéken található  helyek oldalán is megjelenik, így messzebbről is csábítja a látogatókat.

Ahhoz, hogy egy speciális ajánlatot meg lehessen jeleníteni a Foursquare-ben, hitelt érdemlően bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk az adott hely “tulajdonosai”. Tőlünk nyugatabbra ez a címhez tartozó vezetékes telefonszám ellenőrzésével gyorsan és automatikusan megoldható, idehaza meg kell várni, amíg hagyományos postai levélben megkapjuk az ellenőrző kódot. Annak ellenére, hogy Magyarországról nem a legegyszerűbb és a leggyorsabb (3-4 hét) egy helyszínhez különleges ajánlatot rendelni, már most számos meglepetést, ingyenes vendéglátást, ajándékot fedezhetünk fel a hazai Foursquare helyszíneken.

Hogy könnyebben meg lehessen találni ezeket, összegyűjtöttük a jelenleg Special Offer címkével rendelkező helyszíneket és ajánlatokat. Íme a lista:


Jardinette 
Vendégünk vagy egy desszertre, ha bejelentkezel tőlünk!

Hintaló Iszoda
Jelentkezz be a Hintalóba és fogyasztásod mellé vendégünk leszel egy pohár sörre!

CigarTower 
Egy kubai szivarra vendégünk minden 3. bejelentkező!

Café& 
Az első bejelentkezésedkor a Café&-be egy általad választott süteményt féláron kapsz.

Moró Antik 
Ingyen kávé minden ötödik bejelentkezőnek.

Stenders 
Ingyenes ajándékcsomagolás 3000 Ft vásárlása esetén

Kőteleki Kaptár @ WAMP 
Jelentkezz be bármely méz megvásárlása esetén az ajándék mézcsurgatóért!

Ötkert
10 bejelentkezés után egy ajándék üveg Hungaria Extra Dry pezsgő.

Futuranno - DVDRecord - Buda 
Bármilyen megrendelésnél 1 óra ingyenes videó digitalizálás bejelentkezés után.

House of Terror Museum
Ajándék minden huszadik bejelentkezőnek.

Mák Bisztró
Egy pohár házi készítésű gyümölcslé.

Mozaik Teaház és Kávézó 
Az első check-in után meghívunk egy kávéra!

Népszerű bejegyzések