A legegyszerűbb ingyenes fájlmegosztás

Egyre többször fordul elő, hogy zenei vagy videó állományokat szeretnénk megosztani ismerőseinkkel, de ezeket méretük miatt nem tudjuk elektronikus levélhez csatolni. Egy új szolgáltatással azonban tetszőleges méretű fájlokat küldhetünk, egyetlen kattintással.

Sok olyan szolgáltatást lehet találni, ami megoldja az elektronikus levelekhez csatolható állományok méretéből adódó korlátokat. Ilyenkor egy internetes tároló helyre tölthetjük fel a fájlokat és emailben csak ennek a tárolóterületnek a címét kell elküldenünk. A legtöbbször azonban ilyenkor is vannak megkötések a méretre, esetleg regisztrációhoz kötött a szolgáltatás használata vagy csak több lépésben lehet feltölteni és megosztani az állományokat.

A nemrég indult és még fejlesztés alatt álló Ge.tt (ge.tt) regisztráció nélküli, böngészőből használható, egyetlen kattintással működő fájlmegosztást kínál. A koppenhágai székhelyű szolgáltatás oldalán csak ki kell választani a gépünkön található fájlok közül, hogy melyiket akarjuk elküldeni. A feltöltés azonnal megkezdődik és a megosztási címet is azonnal láthatjuk, nem kell megvárni, amíg feltöltődik a fájl. Az URL címet kimásolhatjuk, de kis ikonokkal jelzett gombokra kattintva közvetlen levelet küldhetünk vagy feltölthetjük Twitter és Facebook oldalunkra.

Az egyszerűség ellenére olyan szolgáltatásokat is kínál a Ge.tt, amivel más fájlmegosztóknál nem találkozhatunk. Ilyen például, hogy a feltöltött állományokat meg lehet nyitni a böngésző programból, így le sem kell töltenie annak, akinek küldtük, így azzal sem kell törődni, hogy van-e megfelelő alkalmazása hozzá. Dokumentumokat lehet így elolvasni, képeket, videókat lehet megnézni vagy éppen egy zeneszámot lehet meghallgatni.

Aki az alapszolgáltatásokon felül is szeretné használni a rendszert, az egy ingyenes regisztráció után a fájlokat több, mint 30 napig tudja tárolni vagy ha már nincs rá szükség, akkor törölheti is azokat. Ezenkívül  statisztikát is kaphat arról, hogy hányan töltötték le megosztásait.

Népszerű bejegyzések