Facebook fotók látványos megjelenítése

A közösségi oldalakon nagyon gyakran fényképekkel osztják meg egymással élményeiket az ismerősök. Egy ingyenes Facebook alkalmazással könnyen és elegánsan nézhetjük át barátaink  fotóit.


A Pixable (http://www.pixable.com/) használatával nem kell egyenként végignézni, milyen képek kerültek fel ismerőseik oldalára vagy ki cserélte le éppen a profilképét. Ha megadjuk az engedélyt, hogy az alkalmazás hozzáférjen a Facebook adatainkhoz, akkor csak hátra kell dőlni és válogatni a különböző kategóriákba rendezett, ismerőseink által feltöltött  képek között.

Megnézhetjük a nap, a hét, a hónap vagy az év legnépszerűbb fotóit, de külön kategóriában találjuk a mobil feltöltéseket, a családi képeket vagy a profil képeket. A népszerűségi sorrendet az határozza meg, hogy az adott időszakban hány embernek tetszett egy kép és hányan írtak hozzá megjegyzést vagy látták el címkével.

A képek válogatásának másik módja, ha kiválasztjuk valamelyik ismerősünket (ehhez használhatunk egy beépített keresőt is) és az Ő fotóit nézzük végig. Ilyenkor is láthatjuk a képek statisztikáját, azaz hány lájkot, megjegyzés kapott és hány személyt jelöltek meg rajta. Amikor egy személy fotói között barangolunk, akkor Pixable ablakának felső sarkában megjelenik egy Follow gomb, amit ha bekattintunk, akkor az alkalmazás figyelmeztető üzenetet fog küldni, ha ismerősünk új képet tölt fel Facebook oldalára.

A fejlesztők további tervei között szerepel, hogy az alkalmazást más, főleg fényképmegosztásra specializálódott  közösségi oldalakra (Flickr, Picasa) is elkészítik.

Népszerű bejegyzések