A Foursquare új KÉPessségei

Az okostelefonok helymeghatározó szolgáltatására épülő Foursqure az új változata támogatja a megjegyzések és fényképek feltöltését.

Ezzel egy új dimenzióba lépett a Foursquare, mert így a közösség tagjai akár digitális jegyzetfüzetként is használhatják a szolgáltatást.  Képeket és megjegyzéseket nemcsak saját bejelentkezéseinkhez kapcsolhatunk, hanem hozzászólhatunk ismerőseink barangolásaihoz is.

Fényképeket három különböző módon adhatunk a rendszerhez. Talán a leggyakoribb eset az lesz, amikor egy helyszínre bejelentkezéskor csatolunk egy fotót. Ezeket a képeket csak mi és ismerőseink láthatják, illetve azokon a közösségi oldalakon jelennek meg (Facebook, Twitter), amelyeken megosztjuk a check-in információinkat.

Ha egy tipphez adunk képet, azt már mindenki láthatja, így például tökéletes kiegészítő lehet, amikor megdicsérjük egy cukrászda kínálatát és egy fotón meg is mutatjuk, mit érdemes ott rendelni.

A harmadik lehetőség, hogy egy helyszín oldalára töltjük fel a fényképet, ezzel megkönnyítve annak megtalálását. Az ilyen képeket is láthatja a teljes Foursquare közösség.

A megjegyzések elhelyezésére is több lehetőségünk van, ezek közül várhatóan a legnépszerűbb az lesz, hogy ismerőseink bejelentkezéseihez is hozzászólhatunk. Ezekre természetesen további válaszok, megjegyzések érkezhetnek, így egy több résztvevős társalgás is kialakulhat egy-egy bejelentkezés és helyszín kapcsán. Mivel a Foursquare rendszerében mindent valós időben lehet követni, így az is könnyen megoldható, hogy akik egyszerre tartózkodnak egy adott helyszínen, azok között virtuális társalgás alakuljon ki, akár ismeretlenül is.

Népszerű bejegyzések