Hazai világújdonságok a mobil világkongresszuson

A mobil kommunikáció legjelentősebb eseményén, a most megnyílt Mobile World Congress-en, Barcelonában a magyar ITware Kft. is bemutatja újdonságait. Először láthatja a nagyközönség a MyParty-t, az okostelefonok képekkel és videóval illusztrált közösségi programajánlóját, és a MOTIware közösségi mobiltelevíziós platform legújabb változatát is.

Az MWC a mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások üzleti seregszemléje, de az ott résztvevő közel 50 ezer szakember és látogató már az esti szórakozás kiválasztásához és a kapcsolatépítéshez is a mobilokon futó MyParty alkalmazást használhatja.

Az ITware szoftveres újdonságai a telefónia, a készülékgyártók és a reklámpiac szereplőinek érdeklődésére is számot tarthatnak, hiszen a napjainkban oly népszerű és rohamos léptekkel terjedő személyes online kapcsolathálón és a mobilokon keresztül nyújtanak hasznos tartalmakat a sokmilliós fogyasztói tábornak. 

A MyParty próbaváltozatával a barcelonai kiállítás alatt belekóstolhatunk az itthon már a DJuice által is tesztelt mobil programajánlóba. Az Android vagy Symbian telefonokon futó MyParty mobil internet kapcsolaton keresztül teszi elérhetővé az aktuális TV, mozi és koncert programot. Az egyes nekünk tetsző eseményeket véleményezhetjük, értékelhetjük, sőt baráti, ismerősi körünknek azonnal, egy gombnyomással, könnyedén ajánlhatjuk is azokat. Az alkalmazás öntanuló módon megjegyzi, hogy milyen programok iránt érdeklődünk és személyes kedvenceink alapján a számunkra izgalmas újdonságokat is a figyelmünkbe ajánlja. Elsősorban a fiatalok körében tarthat számot nagy sikerre a magyar újdonság, ami a FaceBook és Twitter csatornákat is felhasználja a kapcsolattartás során.

A másik újdonság – a cég által korábban már a hannoveri CEBIT-en és a dubai GITEX kiállításokon is bemutatott -  közösségi mobiltelevíziós applikációjának, a MOTIware-nek új, IMS (IP Multimedia Subsystem) változata lesz. Ezzel a megoldással az ITware költség hatékony, OpenSource alapokon biztosít kész komponenseket és szakértelmet IMS integrációhoz a média streaming területén.

A figyelem középpontjában levő nemzetközi esemény Barcelonában, 2011. február 14. és 17. között több mint 50 000 látogatót vár a világ minden tájáról. A világ legbefolyásosabb mobilszolgáltatói és beszállítói mellett a kiállításon megjelennek az élenjáró szórakoztatóipari, média és internetes cégek is. 

Népszerű bejegyzések