Hogyan növelhetjük meg ingyen Dropbox tárolóterületünket?

Nem kell azonnal fizetős változatra váltania annak, akinek nem elegendő a 2 Gbájtos ingyenes tárterület. A következő három módszerrel többszörösére növelhetjük Dropbox fiókunkat.

Kevés olyan egyszerűen és sokrétűen használható online fájl szinkronizáló megoldást lehet találni, mint amilyen a Dropbox . A szolgáltatás minden része elérhető ingyenes változatban is, ilyenkor mindössze az igénybe vehető tárolóterület mérete korlátozódik 2 Gbájtra. Ha ennél sokkal többre, 50 vagy 100 Gbájtra van szükségünk, azért már fizetni kell. Ha azonban 8-10 Gbájttal is megelégszünk, akkor  az ingyenes területet néhány egyszerű művelettel megnövelhetjük.

Először hajtsuk végre a “Getting Started” listát (https://www.dropbox.com/gs). A hat pontból álló lista feladatait nem nehéz végrehajtani, hiszen olyan pontok szerepelnek benne, mint például megnézni a Dropbox bemutatót, telepíteni a programot a számítógépeinkre, feltölteni fájlokat vagy más felhasználókkal megosztani adatokat. Ha mindezt elvégeztük, máris 250 Mbájttal több területet használhatunk.

A következő területszerző lehetőség, ha egy kicsit reklámozzuk az általunk használt közösségi oldalakon a Dropbox-ot. A “Get Free” (https://www.dropbox.com/free) oldalon ötször 128 Mbájttal gazdagodhatunk, ha összekapcsoljuk a Dropbox-unkat a Twitter-rel vagy a Facebook-kal, illetve ha szólunk ezeken az oldalakon egy-egy jó szót a fájl szinkronozáló szolgáltatásról.

Ha eddig eljutottunk, akkor már közel 3 Gbájtot használhatunk ingyen és még csak most jön a java. Ha ismerőseinknek is ajánljuk a szolgáltatást, akkor akár további 8 Gbájtot szerezhetünk. A “Referrals” (https://www.dropbox.com/referrals) oldalról elküldött meghívók tartalmazzák a saját azonosítónkat és ha a címzett ezek alapján létrehoz egy Dropbox accountot és telepíti a programot, akkor 250 Mbájt területet kapunk ajándékba. Az extra tárhely minden egyes új bejelentkező után jár, azonban az így összegyűjtött ingyenes tárhely maximálisan 8 Gbájt lehet.  

A fenti egyszerű lépésekkel könnyen meg lehet növelni az ingyenes Dropbox tárolóterületet és így még több mindent lehet számítógépeink és mobileszközeink között szinkronizálni.

Népszerű bejegyzések