Így sose lesz unalmas a munka

Egy szép háttérkép mindig felvidíthatja a szürke munkaórákat. Az pedig egészen biztosan mindenkit jókedvre derít, ha a egymást követik a gyönyörű képek.

A háttérkép kiválasztása minden számítógépen dolgozó számára fontos feladat. Van, aki a saját nyaraláson vagy családi eseményen készült képeiből válogat, amikre ránézve mindig eszébe jut valami kedves emlék. Mások az interneten található milliónyi háttérkép között szemezgetnek és aktuális hangulatuknak vagy az évszaknak megfelelő fotót választanak. 

Az ingyenes FlickWall (http://sites.google.com/site/flickrwall/) használatával változatossá tudjuk tenni az asztalunk háttérképét, mert a kis alkalmazás rendszeres időközönként cseréli a fotót, méghozzá az egyik legnagyobb képmegosztó, a Flickr kínálatából. 

A programot használhatjuk névtelenül, de hozzárendelhetjük Flickr azonosítónkat is. Ez utóbbi esetben a megjelenített képek kiválasztásakor sokkal több lehetőség közül választhatunk. 
A beállítások között elsőként azt kell megmondani, hogy milyen gyakorisággal cserélődjön a háttérkép. Ha itt a “manual” lehetőséget választjuk, akkor később majd egy kattintással válthatjuk a képeket.

Azt pedig, hogy milyen képek jelenjenek meg, két módon adhatjuk meg. Használhatjuk a Flickr teljes képállományát és abból címkékkel válogathatjuk ki, milyen témájú képeket szeretnénk látni. Itt arra is van mód, hogy a legnépszerűbb vagy a legérdekesebb képeket tartalmazó TOP 100 válogatásokat használjuk.

A másik lehetőség, hogy egy-egy felhasználó fotóit varázsoljuk a munkaasztal hátterébe. Ha megadtuk saját Flickr azonosítónkat, akkor olyan képfolyamok is rendelkezésünkre állnak, amelyeket ismerőseink nem osztanak meg az egész világgal. És természetesen annak sincs akadálya, hogy a saját fényképeinket használjuk.
 
Elindítása utána  a FlickrWall-t a tálcán találjuk meg, innen tudjuk bármikor megváltoztatni a beállításokat és a megadott időszaknál sűrűbben váltani a fotókat.

Népszerű bejegyzések